Odločitev v dodatku
Interblock je v 35. krogu Prve lige izgubili proti Rudarju z 0:1 (0:0).

Velenjčani so se z zmago še obdržali v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Odločilni gol Velenjčanov je padel v sodnikovem podaljšku in dvojno razžalostil domače nogometaše.

Namreč, ne samo da so ti izgubili, ampak bodo morali v naslednjem krogu dobiti vsaj točko ali pa se nadejati, da bo Drava izgubila ali remizirala v Ljubljani pri Olimpiji, če želijo v dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. Interblock, ki ima tri točke prednosti pred zadnjo Dravo, bo v zadnjem krogu gostoval v Mariboru.

V prvem in zelo povprečnem polčasu so malce več poskušali Velenjčani. Prvo lepšo akcijo so izpeljali v 17. minuti, ko je Denis Grbič podal z leve strani, Dario Torbić pa je z glavo zgrešil z 12 metrov. Isti igralec je poizkusil tudi v 32. in 34. minuti.

Prvič je od daleč zgrešil, drugič pa je le malce zamudil Grbičevo podajo. Domačini pa so si priigrali vsega dve obetavnejši priložnosti. V tretji minuti je previsoko meril Robert Berić, v 19. pa je Josip Iličić prišel do strela, toda grdo zgrešil.

Tudi začetek drugega polčasa ni bil najbolj gledljiv, saj igralci obeh ekip niso spravili skupaj obetavnejše akcije. Pri domačih so sicer poskusili Iličić, Matic Fink in Juwette Enow Tabot, vendar prave nevarnosti za velenjski gol ni bilo. Zato je bilo na drugi strani nevarno v 72. minuti, ko je Ažbe Jug obranil strel Grbiča iz bližine.

V 83. minuti so si gosti pripravili najlepšo priložnost dotlej. Po podaji Mariana Tomčaka je Torbić z glavo s sedmih metrov žogo poslal čez prečko. V končnici tekme so domače navijače razveselili Mariborčani, ki so na Ptuju zabili zmagoviti zadetek (in s tem takrat Dravo že pahnili v drugo ligo), kaj lahko pa bi ga v 89. minuti tudi Interblock, a je strel Luke Majcna ustavila prečka.

Ljubljančani so se že veselili končnega devetega mesta, toda v prvi minuti sodnikovega podaljška je njihov boj za obstanek podaljšal Arnel Mahmutovič, saj je izkoristil neodločnost domače obrambe in svoji ekipi priigral zmago. Interblock se bo tako drugi ligi skušal izogniti na zadnji, nedeljski tekmi v Mariboru.

SORODNE NOVICE

DELI NA