Odločitev v končnici
CM Celje je v 17. krogu Prve lige doma izgubilo proti Mariboru z 2:3 (1:1).

Mariborčani so kljub porazu v evropski ligi, ko so na Portugalskem visoko z 1:5 izgubili proti Bragi, v Celje prišli kot favoriti, kar so na koncu tudi potrdili in vknjižili novo zmago, do katere so prišli v zaključku tekme in kljub zaostanku.

Gostujoči trener Darko Milanič ni mogel računati na kaznovanega Dejana Mezgo, poškodovana pa sta Mitja Viler in Aleš Mejač. Celjani so na svojem igrišču izgubili tretjo zaporedno tekmo, domači strateg Damjan Romih je moral moštvo sestaviti brez najboljšega strelca celjskega moštva Romana Bezjaka.

Do prvega strela na srečanju so prišli domači nogometaši. V tretji minuti je po podaji Denisa Popovića do strela prišel Dejan Krljanović, ki pa je bil premalo natančen. Svojo prvo priložnost pa so dobro izkoristili Mariborčani. Po natančni podaji Agima Ibraimija iz desne strani je z glavo natančno meril Goran Cvijanović in vijoličaste v 6. minuti povedel v vodstvo. Po zadetku so pobudo prevzeli vijoličasti in že minuto pozneje znova zapretili preko Cvijanovića, v 15. minuti pa je po novi podaji Ibraimija do strela z glavo prišel Etien Velikonja, ki pa žoge ni najbolje zadel.

Nato so zapretili Celjani in prišli do izenačenja v 20. minuti. Po prostem strelu Zorana Pavlovića iz desne strani je do strela na drugi vratnici prišel Nenad Đaković in s prve premagal vratarja Jasmina Handanovića. V 23. minuti so domači zapravili priložnost za vodstvo. Đaković je pobegnil mariborskim branilcem, poslal predložek v kazenski prostor, Klemen Medved pa je le za las zgrešil gostujoči gol.

Priložnosti so se vrstile na obeh straneh, najprej je poizkusil Marcos Tavares na eni strani, na drugi strani pa je po predložku Miroslava Radulovića dobro streljal Popović, a se je izkazal Handanović. Zaključek prvega polčasa je pripadel domačim igralcem. Pavlović je lepo našel Popovića, ki je zgrešil z bližine, za tem pa je poizkusil še Pavlović, Handanović pa je žogo odbil v kot.

Mariborčani so drugi del začeli bolje. Ibraimi je ušel po desni strani, izmenjal dvojno podajo in podal v sredino proti Velikonji, ki pa je bil prekratek, da bi resno ogrozil vrata Amela Mujčinovića. A je le nekaj trenutkov kasneje prišel do novega strela, ki je bil lahek plen domačega vratarja. Celjani so vendarle uspeli umiriti mariborske napade in sledila sta dva strela na domači strani, Krljanovič in Popović pa sta bila premalo natančna.

Gledalci na celjskem stadionu so lahko spremljali odprto srečanje, obe strani pa si ustvarile kar nekaj lepih priložnosti, vendar nobena ni posebej ogrozila nasprotnikovega gola. Še najbolj nevaren je bil strel Sebastjana Gobca, ki je odbito žogo preusmeril proti mariborskim vratom, vendar je le ogrel roke Handanovića. Tavares je nato po predložku Cvijanovića zadel vratnico, odbito žogo pa je Nejc Potokar poslal preko gola.

Tri minute pozneje so Celjani izkoristili priložnost in povedli. Pavlović je izvajal prosti strel in z močnim strelom v zgornji levi kot premagal Handanovića, ki je sicer bil na pravem mestu, a žoge ni uspel izbiti. Po vodilnem golu Celjanov je trener gostov na igrišče poslal še enega napadalca, vijoličasti so dvakrat zapretili preko Tavaresa. Sledila je izključitev Krljanovića, ki si je prislužil drugi rumeni karton ter predčasno pot v slačilnico, gosti pa so po vztrajnem obleganju domačega gola vendarle izenačili. Za izenačenje je poskrbel Cvijanović, ki je zadel z natančnim strelom iz roba kazenskega prostora.

Do konca srečanja so gostje vendarle prišli do novih treh točk. V 90. minuti je predložek poslal Ibraimi, žogo pa je v mrežo pospravil rezervist Dalibor Volaš, ki je vijoličaste še bolj utrdil na vrhu prvenstvene lestvice.

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Maribor
    Oglejte si izjavo iz Celja,  s tekme 17. kroga Prve lige Celje - Maribor.

DELI NA