Odmev: Maribor - Koper
Nogometaši Maribora in Luke Koper so se v 2. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Maribor : Luka Koper 0:0

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1500, sodniki: Jug (Tolmin), Podgornik (Vrhnika) in Kopač (Spodnja Idrija).
Strelci: /.

Maribor: Handanović, Potokar (od 68. Mertelj), Rajčević, Vidović, Trajkovski, Črnic, Filipović (od 69. Velikonja), Lesjak, Ibraimi, Berić (od 75. Ploj), Komazec.

Luka Koper: Hasić, Palčič, Đukić, Mavrič Rožič, Bagarić, Guberac, Čovilo, Bubalo (od 74. Žibert), Pučko (od 90. Perger), Popović, Majcen (od 58. Blažič).

Rumeni kartoni: Filipović, Komazec; Palčič, Bagarić.
Rdeč karton: Palčič (56.).

Domači strateg Darko Milanič je pred torkovo povratno tekmo 2. predkroga lige prvakov proti sarajevskemu Željezničarju odpočil nekatere igralce, tako so bili tokrat le na tribuni Marcos Tavares, Dejan Mezga, Goran Cvijanović, Aleš Mejač in Arghus, poškodovana pa sta Mitja Viler in Martin Milec. Prvič je na uradni tekmi za Maribor zaigral Nikola Komazec. A slednji prvakom ni pomagal do zmage. Kljub temu, da so imeli domači večino tekme pobudo in lepše priložnosti ter zadnje pol ure tudi igralca več, jim odpora gostov z Obale ni uspelo streti.

Mariborčani so kljub spremembam v ekipi tekmo začeli bolje. V 14. minuti je prvič zagrozil Agim Ibraimi, sprožil je s prostega strela z desne strani, Ermin Hasić pa je žogo odbil v kot. Tri minute zatem je Ibraimi znova z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je do strela z glavo praktično neoviran prišel Zoran Lesjak, a žogo poslal mimo vrat. V 20. minuti je znova s prostega strela od daleč poskusil Ibraimi, vendar meril previsoko.

Koprčani so do prve priložnosti prišli v 29. minuti, ko je poskus Ivice Guberca zaustavil Jasmin Handanović, zatem pa je Luka Majcen streljal mimo vrat. Najlepši priložnosti v prvem polčasu je zapravil domači napadalec Robert Berić, ki je v 42. minuti dvakrat prišel do strela iz bližine, obakrat pa je dobro posredoval Hasić.

V drugem polčasu sta prva poskusila Matic Črnic in Komazec, obakrat je bil Hasić na mestu, v 55. minuti pa Ibraimi ni bil dovolj natančen po Lesjakovi podaji pred prazna vrata. V 56. minuti so Koprčani na igrišču ostali le z deseterico, saj si je zaradi prekrška nad Črnicem drugi rumen karton prislužil Matej Palčič.

Toda kljub številčni premoči so bili napadi Maribora jalovi, zaradi česar (in dostojnega slovesa, saj je odigral zadnjo tekmo za vijoličaste pred selitvijo v Cardiff) je priložnost v mariborskem napadu dobil še Etien Velikonja. Tudi to ni pomagalo, še najbolj aktiven pri strelih je bil Lesjak, ki je še dvakrat sprožil proti vratom Kopra, toda neuspešno. Zadnjo lepo priložnost za domačo zmago je v zadnji akciji tekme zapravil Jovan Vidović, ki je z glavo streljal čez gol.

Tekst: STA

SORODNE NOVICE

DELI NA