Odpoved v Domžalah
Tekma 9. kroga Prve lige med Domžalami in Mariborom je odpadla zaradi preobilnega deževja in prevelike količine vode na igrišču.

"Na igrišču je bilo preveč vode in ni bilo primernih pogojev, da bi se tekma lahko normalno odigrala. Po tem, ko sem preveril stanje na igrišču, sem po tehtnem premisleku ugotovil, da ne morem zagotoviti varnega igranja prvenstvene tekme. Zaradi stanja na igrišču kot glavni sodnik igralcem ne bi mogel zagotoviti varnosti in zato sem se tudi odločil, da tekmo odpovem.

Tudi v pravilih nogometne igre je določeno, da v takšnih primerih glavni sodnik odloča o usodi tekme. Tokratno srečanje je bilo v medijih proglašeno za derbi kola in nima smisla, da se tako pomembna tekma začne in potem že po desetih minutah konča," je pojasnil glavni sodnik tekme Sašo Habjanič.

"Odločitev sodnikov je povsem razumljiva, saj igrišče dejansko ne dopušča igranja nogometa. V obzir je potrebno vzeti tudi zdravje igralcev, saj je verjetnost poškodbe na takšnem igrišču veliko večja. V strokovnem štabu smo bili na takšen potek dogodkov pripravljeni, zato bomo z igralci opravili trening," je za spletno stran domžalskega kluba povedal trener Domžal Darko Birjukov.

Nov termin za ta obračun je sobota, 9. oktobra 2010, seveda ob predpostavki, da obe moštvi  ne bosta imeli vpoklicanih igralcev za reprezentančne akcije. Natančna ura tekme bo znana naknadno.

SORODNE NOVICE

  • 09.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odločil je Volaš
    Maribor je v zaostali tekmi 9. kroga Prve lige v gosteh premagal Domžale z 1:0 (0:0).

DELI NA