Olimpija do minimalne zmage v Velenju

Rudar Velenje - Olimpija Ljubljana 0:1 (0:0)


Stadion Ob jezeru, gledalcev 1500, sodniki: Mertik (Odranci), Tompa (Turnišče) in Kepe (Lendava).
Strelec: 0:1 Šporar (47.).

Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Stakić, Rošer (od 62. Firer), Črnčič (od 83. Čonka), Rotman, Jahić, Bratanović (od 62. Podlogar), Klinar, Radujko.
Olimpija: Džafić, Zarifović, Trifković, Šporar (od 70. Vicente), Valenčič (od 72. Baskera), Fink, Nikezić (od 84. Nunič), Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič, Salkić.

Rumeni kartoni: Jahić, Radujko; Fink, Delamea Mlinar, Trifković.
Rdeči karton: Fink (70.).

Ljubljančani so še tretjič v sezoni premagali Velenjčane. Tokrat je bil mož odločitve mladi Andraž Šporar, ki je bil avtor edinega zadetka na tekmi. Velenjčani so sicer posebej po izključitvi Matica Finka imeli nekaj priložnosti za izenačenje, a so gosti ohranili mrežo nedotaknjeno in so tako trdno še naprej trdno na drugem mestu. Rudar po devetem porazu ostaja predzadnji.

Velenjčani so takoj po začetku tekme nevarno ogrozili ljubljanska vrata, ko je Denis Klinar prišel do strela z 12 metrov, a meril v Elvisa Džafića. Gosti so nase prvič opozorili v deseti minuti, ko je v kazenskem prostoru poskusil Andraž Šporar, Matjaž Rozman pa je žogo odbil. V dinamičnem začetku pa so bili vseeno konkretnejši v napadalnih akcijah domači, ki so med 13. in 15. minuto kar štirikrat sprožili proti ljubljanskim vratom (Aleš Jeseničnik, Denis Klinar, Leon Črnčič, Senad Jahić), vendar se izid ni spremenil.

Po teh priložnostih so pobudo prevzeli gosti, v 25. minuti pa tudi zapravili lepo priložnost. Nekdanji "knap" Nik Omladič je močno sprožil, Rozman je žogo odbil, do nje je prišel Nikola Nikezić, a se je velenjski čuvaj mreže še enkrat izkazal. Slednji je bil najbližje zadetku v 35. minuti, ko je po strelu s 25 metrov zatresel prečko.

Zato pa je bil s podobne razdalje natančnejši Šporar v 47. minuti, ko je le ugnal Rozmana in svoji ekipi priboril vodstvo z 1:0. Domači trener Aleš Čeh je reagiral z nekaj menjavami, na roko pa mu je šla tudi izključitev Matica Finka v 70. minuti, ki je dobil drugi rumen karton. Tudi Andrej Razdrh je nato hitro opravil dve menjavi, pričakovano malce osvežil ekipo in učvrstil obrambo za zadnjih 20 minut.

Kljub temu so v končnici tekme imeli domači kar nekaj priložnosti za izenačenje. V 83. minuti je najprej Leon Črnčič po Jeseničnikovi podaji le za las zgrešil ljubljansko mrežo, zatem pa je Matej Podlogar z glavo žogo poslal kar meter čez ljubljanski gol. Slednji je nevarno meril tudi v 84. minuti, a spet malo mimo vrat.

Tekst: STA
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

DELI NA