Olimpija do pete zmage
Labod Drava je v 9. krogu Prve lige izgubila proti ljubljanski Olimpiji z 0:3 (0:2).

Ljubljanski nogometaši so na Ptuju prišli do četrte zmage v zadnjih petih tekmah. Z novimi tremi točkami, ki so jih proti v drugem polčasu bledi Dravi osvojili brez večjih težav, so se povzpeli na četrto mesto na lestvici.

Na drugi strani so gostitelji z devetimi točkami ostali na sedmem mestu.

Tekma na Ptuju je bila v prvem polčasu kar dinamična, obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti. Malce več od igre so imeli domačini, do strelov pa so prišli De Sousa, Kronaveter in Ekpoki, najnevarnejši pa je bil poskus Zajca v 32. minuti, ko je ljubljanski vratar Oblak z zadnjimi močmi žogo odbil v kot. Na drugi strani so zeleno-beli prav tako nekajkrat nevarno zapretili, a nikoli tako kot ob koncu polčasa.

V 41. minuti je najprej Škerjanc lepo podal do Cimirotića, ki je domačega branilca vrgel iz igre in nato z diagonalnim strelom matiral še Bratuška. Veselje Ljubljančanov se še ni dobro poleglo, ko je bilo že 2:0. Drugi zadetek je z lepim diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora dosegel Roj.

Ljubljančani so v začetku drugega polčasa povsem zagospodarili na igrišču in si priigrali nekaj izjemnih priložnosti, med njimi Cimirotić, Pokorn, Tiganj, ki mu je Bratušek strel z roba kazenskega prostora mojstrsko obranil, Škerjanc, ki je prav tako izgubil dvoboj z vratarjem, in Rujović, ki ga je doletela podobna usoda. Ptujčanov pa kot da v teh trenutkih ne bi bilo na igrišču, nase je opozarjal le vratar Bratušek.

Čeprav je vmes Kronaveter z novim poskusom vendarle malce prekinil monotonost Olimpijinih napadov, pa so Ptujčani že v 61. minuti znova pobrali žogo iz svoje mreže. Takrat po močnem strelu Tiganja s 17 metrov. Le nekaj trenutkov zatem sta do novih izjemnih priložnosti prišla še Pejić in Rujović, toda na srečo domačinov je bil spet na pravem mestu Bratušek.

V 73. minuti so bili končno blizu zadetka tudi gostitelji, vendar se je po Ogujevem strelu izkazal Oblak, tako kot tudi po
odličnem strelu Semlerja malce pozneje. V končnici tekme se je igra malce umirila, Ljubljančani so se tako na koncu veselili zaslužene zmage.

SORODNE NOVICE

DELI NA