17.02.2024 | Prva liga Telemach
Olimpija do točk pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Olimpija 1:3 (0:2)

* Športni park, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelci: 0:1 Ne. Motika (22.), 0:2 Marin (28.), 0:3 Marin (58.), 1:3 Vokić (61.).
* Radomlje: Velić, Hrvoj (od 73. Marković), Korun, Dobrovoljc, Koderman (od 73. Kukovec), Ševelj, Moses, Vokić, N'Landu (od 43. Davidović), Šošić (od 82. Gavrić), Cruz (od 82. Pogačar).
* Olimpija: Pintol, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Doffo, Elšnik (od 90+3. Fadida), Marin (od 63. Posavec), Ne. Motika (od 63. Florucz), Brest (od 90. Durdov), Lucas (od 63. Bristrić).
* Rumeni kartoni: Ševelj, Koderman; Sualehe, Bristrić.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so se pobrali po razočaranju iz prejšnjega kroga, ko so doma osvojili le točko proti sicer prebujeni Rogaški. Trdne temelje zmagi proti Radomljam, ki so v spomladanskem uvodu odnesle tri točke iz Kopra, so postavili že v prvem polčasu z dvema zadetkoma. Olimpija je četrto tekmo v nizu končala neporažena in ostaja druga, Radomlje pa osme.

Ekipi v uvodu obračuna v domžalskem športnem parku nista imeli posebnih priložnosti, je pa v 13. minuti Antonio Marin prodrl proti kazenskemu prostoru Radomljanov in iztržil prosti strel na robu šestnajstmetrskega prostora. Tega je tudi izvedel, a žogo poslal v živi zid.

Domači so bili zelo nevarni v 16. minuti, ko je v kazenskem prostoru streljal Madžid Šošić, z izvrstno reakcijo pa se je izkazal Denis Pintol. V 22. minuti pa so povedli Ljubljančani. Nemanja Motika je iz bližine dosegel svoj šesti gol sezone.

Isti igralec je v 28. minuti odvzel žogo Vidu Kodermanu, prodrl z desne strani v kazenski prostor, žogo oddal do Marina, ta pa je z natančnim strelom podvojil prednost gostov. Ti so imeli prek Davida Sualeheja novo priložnost v 39. minuti, vendar je bil zaključni strel preslab.

V drugem polčasu je prvi resneje zagrozil Marko Brest, ko je v 53. minuti žogo poslal mimo vrat, pred tem so imeli sicer tudi Radomljani en poskus prek Caia Da Cruza, ki ga je Pintol ustavil. Brest je v 57. minuti tudi zadel z glavo, a je bil v očitnem nedovoljenem položaju.

Se je pa minuto pozneje med strelce spet vpisal Marin, potem ko sta z Motiko izigrala domačo obrambo. Na koncu je Marin zaobšel vratarja in zadel kar močno z desne strani kazenskega prostora.

Ob koncu 61. minute so gostitelji le zmanjšali zaostanek, potem ko je Dejan Vokić streljal z 18 metrov, žoga pa je zadela enega Olimpijinih branilcev, rahlo spremenila smer in presenetila Pintola.

V 73. minuti so bili gostitelji blizu novemu zadetku, na golovi črti je Justas Lasickas z dobrim posredovanjem preprečil drugi gol Radomelj, ki so bile v teh trenutkih boljši tekmec.

Kljub temu je Olimpija v 80. minuti prišla do novega zadetka, ki ga je dosegel Brest, vendar je bil že pred tem Admir Bristrić v globokem nedovoljenem položaju, tako da je Brest ostal še brez drugega gola na tekmi.

Radomlje bodo v 22. krogu v torek gostile Aluminij, Olimpija pa dan pozneje Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Olimpija
    Olimpija v pomlad ni stopila po željah, navijačem pa se bo skušala odkupiti ob Kamniški Bistrici. Lahko Radomlje po kanarčkih presenetijo še zmaje?

DELI NA