01.10.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija do zmage v sodnikovem dodatku

Rogaška - Olimpija 0:2 (0:0)

* Športni center Rogaška Slatina, sodniki: Bubek, Mežnar, Jug.
* Strelca: 0:1 Rui Pedro (90+2./11-m), 0:2 Florucz (90+9.).
* Rogaška: Vodišek, Majcenić, Flis, Mihalić, Rantuša Lampreht, Pirtovšek, Thalisson (od 23. Majcen (od 67. Mitrevski)), Benedičič, Korošec (od 78. Pavlović), Gradišar (od 78. Braut), Miljanić (od 46. Vinogradac).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Mijailović, Muhamedbegović, Lasickas, Posavec (od 46. Fadida), Pinto (od 78. Bristrić), Doffo, Brest (od 62. Florucz), Nukić (od 63. Pedro Lucas), Boultam (od 62. Rui Pedro).
* Rumeni kartoni: Miljanić, Majcen, Majcenić, Benedičič, Rantuša Lampreht, Mihalić, Pavlović, Flis; Boultam, Doffo, Bristrić, Rui Pedro.
* Rdeč karton: Rok Vodišek (90+4.).

Olimpija je po zadetkih v sodnikovem dodatku drugega polčasa prišla do treh točk na gostovanju v Rogaški Slatini, kjer so bile strasti ob koncu zelo razgrete. Po šesti zmagi v sezoni so se Ljubljančani prebili na tretje mesto. Imajo 19 točk, štiri manj od vodilnega Celja. Rogaška je ostala pri osmih točkah na osmem mestu.

Ljubljančani so v primerjavi z zadnjo odigrano tekmo proti Kopru precej premešali začetno enajsterico. V njej je bilo kar šest sprememb, medtem ko domači strateg Oskar Drobne ni posegel v postavo, ki je sredi tedna ugnala Bravo.

Čeprav so imeli žogo več v nogah gosti, so bili v prvem polčasu nevarnejši domačini. Ti so si priigrali tudi edino pravo priložnost, ko je v 33. minuti po predložku Roka Pirtovška iz ugodnega položaja slabo streljal Vice Miljanić.

Pred tem nevarnejših strelov ni bilo. Ivan Posavec je v osmi minuti prav tako slabo streljal in zadel blok, v 13. in 21. minuti pa je bil na mestu Rok Vodišek po strelih Mustafe Nukića oziroma Davida Sualeha.

V zadnji minuti prvega polčasa je od daleč sprožil Nejc Gradišar, a je njegov močan strel vendarle zletel precej mimo vrat. V sodnikovem dodatku je z glavo po prostem strelu poskusil še Emanuel Mihalić, a zgolj ogrel dlani Matevža Vidovška, ki je moral sploh prvič na tekmi posredovati.

V drugem polčasu je Rogaška po petih minutah prva zapretila, ko je z volejem nekoliko z leve strani v kazenskem prostora poskusil Gradišar, a žogo poslal prek gola. Še iz boljšega položaja pa je Nukić po odličnem ustavljanju žoge to poslal prek gola s šestih metrov.

V 55. minuti se je prvič zaiskrilo na igrišču, ko je po prekršku Jana Majcna prišlo do prerivanja številnih nogometašev. Trem je moral glavni sodnik Alen Bubek, ki je imel ogromno dela, pokazati tudi rumen karton, da bi pomiril strasti.

Nogometaši Olimpije so v 66. minuti dolgo oblegali domača vrata, na koncu pa je strel Justasa Lasickasa z glavo blokiral Žan Flis. Na drugi strani je v 69. minuti z roba kazenskega prostora z desne čez vrata streljal Pirtovšek.

V 74. minuti je od daleč po izgubljeni žogi Ljubljančanov poskusil Majcenić, a je Vidovšek brez težav ukrotil strel po sredini. Minuto kasneje pa je Vidovšek goste rešil še po neodločnem posredovanju svojih branilcev.

V 89. minuti so imeli domači lepo priložnost za zmago. Vidovšek je strel Žana Benedičiča, ki bi zgrešil cilj, nerazumljivo skušal ukrotiti, a je to storil slabo, kasnejši strel Pirtovška pa so nato branilci Olimpije na poti do gola blokirali.

Najbolj razburljiv je bil drugi sodnikov dodatek. Glavni sodnik je po prekršku Andreja Pavlovića v kazenskem prostoru v prvi minuti sodnikovega dodatka hitro pokazal na belo piko, zanesljivo pa je zadel rezervist Rui Pedro. Strasti so se nato razvnele tako na zelenici kot tribuni, na kateri je prišlo do številnih prerivanj.

Na zelenici pa so "padali" kartoni, skupaj je Bubek pokazal 12 rumenih in en rdeč karton. Tega je ob koncu tekme prejel vratar Vodišek, ki ga je med vratnicama zamenjal Pirtovšek. Za nameček je ta povsem z desne strani z levico nato prejel zadetek po strelu še drugega rezervista Raula Florucza.

Čez teden dni bo Rogaška gostovala pri Domžalah, medtem ko Olimpijo prav tako v nedeljo čaka domač obračun proti Kalcerju iz Radomelj.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Olimpija
    Rogaška na krilih zmage proti Bravu pričakuje še drugega ljubljanskega prvoligaša. Se bo Olimpija v zdraviliškem mestu znašla bolje od mestnih tekmecev?

DELI NA