08.12.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija in Bravo remizirala v Stožicah

Olimpija - Bravo 1:1 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Sagrković, Mikača, Salkić.
* Strelca: 1:0 Kasa (76.), 1.1 Poplatnik (86.).
* Olimpija: Pintol, Silva, Ratnik, Karamatić, Lasickas, Doffo (od 66. Agba), Fadida (od 70. Boultam), Pinto (od 62. Elšnik), Florucz (od 70. Kasa), Bristrić (od 62. Lucas), Rui Pedro.
* Bravo: Orbanić, Jakšić, Gurlica, Kavčič, Španring, Štravs, Selan (od 81. Janjić), Stanković (od 81. Maher), Pečar (od 74. Ivanšek), Kerin (od 81. Štor), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je na težki zelenici v Stožicah, ki so jo za igro primerno vzdrževalci naredili tudi s peskom, gostila mestnega tekmeca Bravo. Proti ekipi, ki ji predvsem v Šiški povzroča velike preglavice, je morala igrati brez kaznovanih Davida Sualeheja, Nemanje Motike in Ahmeta Muhamedbegovića. V prvem polčasu so branilci naslova pokazali več v polju, vendar so bili slabi pri zaključkih akcij, v drugem so prišli do vodstva, a je Šiškarjem uspelo v izdihljajih tekme priti do točke. Olimpija ostaja na drugem, Bravo pa na petem mestu lestvice.

Olimpija je odločneje začela tekmo, medtem ko so bili Šiškarji sprva precej previdni. Zeleno-beli so si priigrali nekaj obetavnih akcij, vendar pravega, nevarnega strela ni bilo, tudi Diogo Pinto je preslabo sprožil iz najbolj nevarne akcije z dobrih 10 metrov. Bravo se je osredotočil bolj na protinapade, a teh ni bilo posebej veliko, praviloma so pravočasno posredovali tudi Olimpijini branilci.

Ob pritisku Olimpije, ta je imela skoraj 70-odstotno posest, pa so en protinapad dočakali v 36. minuti, a se je končal s kotom, po tem pa je iz bližine z glavo zgrešil Nemanja Jakšić. Pritisk Brava, ki v prvem polčasu ni sprožil nobenega strela v okvir vrat, se je po teh akcijah nadaljeval nekaj minut, vendar so zeleno-beli hitro spet prevzeli pobudo.

Večinoma so podajali s krilnih položajev v kazenski prostor, vendar nenatančno. Malce nenatančen pa je bil s približno 20 metrov tudi Diogo Pinto po kotu v 45. minuti, žogi je smer za malce, a odločilno, spremenil Lan Štravs.

Šiškarji so odločneje začeli drugi polčas, tako da je bila igra bolj enakovredna kot v večini prvega dela, še naprej pa so manjkale prave akcije in streli, ki so bili ali nenatančni ali jih je obramba blokirala. V 62. minuti pa je imel Bravo dotlej najlepšo priložnost, ko je po kotu z desne strani Matej Poplatnik s strelom z glavo zadel vratnico.

Tri minute pozneje je na drugi strani streljal Raul Florucz z roba kazenskega prostora, Matija Orbanić pa je žogo ujel. V 76. minuti pa je moral vendarle po žogo v mrežo, saj ga je za vodstvo domačih s 14 metrov ugnal Redi Kasa.

V 85. minuti je do novega strela prišel Timi Max Elšnik, a meril po sredini vrat, natančnejši pa je bil na drugi strani Matej Poplatnik v 86. minuti, ko je svoj šesti gol sezone dosegel s strelom z glavo s 13, 14 metrov in izid poravnal na 1:1. V zadnjih minutah je domača ekipa spet bolj pritiskala, a neuspešno.

Olimpija bo v 19. krogu v nedeljo gostovala v Kopru, Bravo pa bo gostil Rogaško.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Bravo
    Zadnja tekma kroga bo odigrana v Stožicah, kjer bomo priča mestnemu derbiju. Bo pripadel Olimpiji ali Bravu?

DELI NA