Olimpija in Koper začenjata evropsko popotovanje

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Luke Koper že končujejo tekmovalni premor. V četrtek slovenski ekipi čakata prvi tekmi 1. kvalifikacijskega kroga za evropsko ligo. Olimpija bo v četrtek ob 20.45 gostovala v Širokem Brijegu, Koprčani pa bodo ob isti uri na Bonifiki gostili Šahtar Karagandi.

"Kar se tiče pripravljenosti ekipe na tekmo, imamo danes še en trening, na katerem bomo poskusili izpiliti igro do potankosti. Fantje so v dobrem stanju, so samozavestni, verjamemo, da lahko na obeh tekmah pokažejo dober nogomet in pristop, ki ga zagovarjamo. V tem trenutku smo samozavestni, nismo pa prepotentni. Lahko izgledamo zelo dobro, pripravljeni smo dobro, zavedamo pa se, da nas čaka dober tekmec, ki nam je lani nasul pet golov. Tako da vse drugo razen maksimalnega pristopa nam ne bo pomagalo. Verjamem v fante, kaj bo to pomenilo na igrišču, pa bomo videli," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal trener Olimpije Dušan Kosič.

Ta bo na gostovanje peljal 19 igralcev, doma bodo ostali Saša Ranić, Alen Vučkić, Aleksander Šeliga in kaznovani Boban Jović. Vsa druga glavna orožja, vključno s poletnimi okrepitvami Antoniom Delameo Mlinarjem, Maticem Finkom, Filipom Valenčičem in Djordjejem Iveljo ter kapetanom Daretom Vršičem bodo Kosiču na voljo.

"Stadion naj bi bil razprodan, tako da bo vzdušje vroče. Tekmec se bo s podporo navijačev verjetno 'razletel' po igrišču. To pomeni, da bomo morali biti zelo disciplinirani v naši igri ob pritisku na njihovi strani. Ne smemo si dovoliti 'izpadanja' kakega posameznika. To je recept, kako onemogočiti tekmeca in kako najlažje priti do zadetka. Brez doseženega gola si ne predstavljam, da bi lahko napredovali. Vsekakor pa ne bomo igrali le na zadetek, ampak na zmago. Mene ne bi zadovoljila minimalna zmaga, poskusili bomo do zadnje sekunde dati čim več zadetkov. Naša ekipa je sposobna premagati Široki kljub lanskemu izpadu, prepričan pa sem, da bo odločala povratna tekma," pa je dejal Vršič.

Olimpija je lani prav tako v 1. predkrogu doma proti istemu tekmecu klonila z 0:2, na povratni tekmi pa z 0:3. To je izpostavil tudi športni direktor Olimpije Milenko Ačimović in poudaril, da gre za ekipo, ki ve, kaj hoče, je izkušena, ima v kadru tako Brazilce kot Argentince ter zna igrati nogomet. Kljub temu pa tudi on napoveduje preboj v naslednji predkrog.

Precej več dela z iskanjem informacij o tekmecu imajo v Kopru. Njihov nasprotnik je Šahtar iz Karagandija, šesta ekipa lanskega kazahstanskega prvenstva. "O tekmecu še zbiramo podatke. Nekaj se je namreč pri tem zalomilo, ampak določene informacije so. Tekmec ima nekaj posameznikov iz naše nekdanje skupne države. Toda mi moramo gledati najprej na to, da sami pridemo v optimalno stanje in se dobro pripravimo na tekmo. Fantje so zagnani, dobro delajo in vse bomo naredili, da gremo na povratno tekmo s čim ugodnejšim izidom," pravi trener Kopra Vlado Badžim.

Ta v ekipi še ne bo smel računati na nekatere okrepitve, vključno s Sinišo Linićem. "Nekateri igralci še niso registrirani in nimajo pravice nastopa. Ob tem pa ima Amir Karič nekaj težav s poškodbo zadnje lože, tako da bomo videli, kako bo z njim. Je še nekaj težav, po drugi strani pa se je zdaj Milan Osterc vključil v normalen trening in upam, da bo vse v redu," je še dejal Badžim.

Povratni tekmi bosta oba slovenska kluba igrala 7. julija, Olimpija bo Široki doma gostila ob 20. uri, medtem ko bodo Koprčani v Kazahstanu igrali že ob 13. uri po slovenskem času. V 2. predkrogu, ki bo na sporedu 14. julija, pa bodo svojo pot proti evropski ligi začeli še Domžalčani. Njihov tekmec je Split.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA