03.09.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija iz Prekmurja z zmago

Mura - Olimpija 1:3 (1:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Borošak, Černe, Perger.
* Strelci: 0:1 Rui Pedro (20.), 1:1 Shabanhaxhaj (27.), 1:2 Elšnik (65./11 m), 1:3 Nukić (85.).
* Mura: Mihelak, Sadriu, Morris, Maruško, Trontelj, Kous (od 59. Tripi), Jurišić, Kasalo (od 59. Šarić), Kurtović (od 87. Domijan), Maroša (od 77. Petković), Shabanhaxhaj.
* Olimpija: Vidovšek, Silva, Sualehe, Ratnik, Muhamedbegović, Doffo, Elšnik (od 77. Brest), Posavec (od 67. Fadida), Motika (od 87. Boultam), Rui Pedro (od 67. Pinto), Lucas (od 76. Nukić).
* Rumeni kartoni: Kous, Kurtović, Trontelj; Ratnik.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je v prejšnjem krogu proti Celju prekinila niz treh zmag, danes pa se je spet vrnila v zmagovalne tirnice, ko je dobršen del tekme prevladovala, z napakami pa Muri omogočila, da je bila dolgo v boju za točkovni izkupiček. Na koncu se je zeleno-bela zasedba s četrto zmago na tretjem mestu vodilnemu Celju približala na štiri točke, Mura pa je šesta, a že z desetimi točkami zaostanka za prvim mestom.

Tekma se je začela dokaj mirno z rahlo terensko pobudo gostov iz Ljubljane, ki pa si ni priigrala kake obetavne akcije, povsem enako velja za njene tekmece v črno-belem.

V 20. minuti pa je iznenada udaril Rui Pedro, ki je na dobrih desetih metrih neoviran dobil žogo malce na levi strani ter jo poslal v nasprotni zgornji kot za vodstvo Olimpije.

Mura je hitro odgovorila. Rui Pedro je v 27. minuti slabo podal žogo nazaj proti svojim branilcem, dobil jo je Amadej Maroša in jo poslal do Dardana Shabanhaxhaja, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:1.

To je bila tudi zadnja res nevarna akcija v precej umirjenem polčasu, v sodniškem dodatku je Pedro Lucas namreč slabo reagiral pred vrati in zgrešil žogo po podaji, ki mu bi omogočila strel iz bližine.

V drugem polčasu je Nemanja Motika v 52. minuti streljal čez gol, potem ko je Olimpija prišla do priložnosti po nekaj tveganih podajah domačih v domačem kazenskem prostoru in njegovi okolici.

Minuto pozneje je imel Timi Max Elšnik izjemno priložnost za novo vodstvo Olimpije, sam je bil v kazenskem prostoru, a na koncu mu je veselje preprečil Kobie Morris.

Klemen Mihelak je z dobro obrambo preprečil zadetek Lucasu po strelu z glavo iz bližine, takoj zatem pa je še enkrat dobro reagiral po novem Olimpijinem poskusu v 55. minuti.

Pritisk je Olimpiji prinesel najstrožjo kazen po prekršku nad Ivanom Posavcem, z bele pike je bil v 65. minuti zanesljiv Elšnik. V 69. minuti je Mura izpeljala lep napad, zaključil ga je Shabanhaxhaj, vendar je dobro posredoval Matevž Vidovšek.

Sedem minut pozneje je od daleč zgrešil Matic Maruško, pri Olimpiji je kmalu zatem neuspešno poskusil Mustafa Nukić, je pa ta v 85. minuti odločil tekmo, ko je izkoristil tretji zaporedni strel Ljubljančanov v enem napadu.

Mura bo v 8. krogu čez 14 dni gostila Bravo, Olimpija pa Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Olimpija
    Nedelja bo ponudila še en zanimiv dvoboj, v Fazaneriji se bosta udarili ekipi Mure in Olimpije. Zmaji z gostovanji v Murski Soboti nimajo pretirano dobrih izkušenj, a tudi Sobočani to poletje doma še niso osvojili točke.

DELI NA