Olimpija izgublja boj za Evropo

Olimpija - Celje 1:2 (1:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 800, sodniki: Kajtazović, Žunič (oba Kranj), Beton (Cerklje na Gorenjskem).
* Strelci: 1:0 Šporar (38.), 1:1 Bajde (67.), 1:2 Verbič (76.).
* Olimpija: Brljak, Žinko, Matić, Šporar, Vukčević, Fink, Kapun (od 78. Baskera), Bajrić, Golubar (od 59. Babić), Mitrović, Henty (od 70. Rodić).
* Celje: Kotnik (od 50. Mujčinović), Vrhovec (od 46. Lendrić), Klemenčič, Verbič, Jugović, Bajde (od 78. Šporn), Sunny, Gobec, Miškić, Jakolić, Vidmajer.
* Rumeni kartoni: Žinko; Lendrić, Bajde, Miškić.

Nogometaši Celja so v Stožicah zabeležili devetnajsto zmago v prvenstvu, deseto v gosteh, in tako podaljšali lastno upanje oziroma preprečili slavje Maribora ob novi zvezdici že pred prihodom slednjih na zelenico Ljudskega vrta danes zvečer proti Domžalam.

Dva kroga pred koncem Prve lige Telekom Slovenije imajo Celjani pet točk zaostanka za Mariborčani, ki si lahko trinajsti naslov in petega v nizu priigrajo z osvojeno točko proti Domžalam.

Osmi poraz v sezoni je za Ljubljančane sila boleč. Ne le, da so bili v prednosti globoko v drugem polčasu, predvsem so si z njim otežili pot v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Poleg porazov Domžal jim upanje predstavlja zmaga Celjanov v finalu pokala to sredo proti Kopru, ki bi pomenila, da bo v kvalifikacije napredovala tudi četrtouvrščena ekipa, na katerem je trenutno Olimpija. Je pa že jasno, da so si Evropo zagotovili Celjani, ki nižje od tretjega mesta ne morejo več pasti.

Zmaga Celja je povsem zaslužena. Varovanci Simona Rožmana so bili boljši tekmec, ki v prvem polčasu ni izkoristil svojih priložnosti, zato pa je bil bolj učinkovit v drugih petinštiridesetih minutah. Za goste so bili klavrne predvsem tri minute po pol ure igre. Najprej Benjamin Verbič v 29. minuti, nato Blaž Vrhovec in nato Gregor Bajde so imeli v svojih nogah tri izjemne priložnosti za zadetek, vendar je enkrat dobro posredoval Darko Brljak, dva poskusa pa sta za las zgrešila cilj. Kot je običajno, je kazen sledila zelo kmalu. Olimpija je iz praktično edine zrele priložnosti prišla do vodstva. Andraž Šporar je s približno dvanajstih metrov presenetil vratarja Matica Kotnika.

V nadaljevanju se je gostom obrestovala vztrajnost in borbena igra. V 67. minuti je natančno meril Bajde, tako da je bil domači vratar brez možnosti, bolje pa bi ta lahko posredoval deset minut pozneje, ko je najboljši igralec prvenstva Benjamin Verbič zadel svoj 15. gol v Prvi ligi Telekom (enega več ima Marcos Tavares). V kazenskem prostoru se je otresel Luke Žinka in zadel v bližnji vratarjev kot. Čeprav je bila tekma za Ljubljančane zelo pomembna, si ti v preostanku niso priigrali omembe vredne priložnosti za izenačenje.

Olimpija bo v predzadnjem krogu prihodnjo soboto gostovala v Zavrču, Celje pa bo gostilo Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija izgublja boj za Evropo
    Nogometaši Celja so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:1 (0:1).
  • 14.05.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija – Celje
    Planet TV bo prenašala eno ključnih tekem v boju za evropske pokale. Olimpiji pride v poštev zgolj zmaga, Celjani pa bi si s točko že zagotovili mednarodno prizorišče.

DELI NA