03.03.2022 | Prva liga Telemach
Olimpija le do točke pri Bravu

Bravo - Olimpija 0:0

* Stadion Žak, sodniki: Vinčić, Praprotnik, Kordež.
* Strelci: /.
* Bravo: Orbanić, Milić, Jakšić, Križan, Kavčič, Kurtović, Nsana, Španring, Kramarič (od 78. Memić), Kerin (od 78. Kurež), Bajde (od 76. Maružin).
* Olimpija: Banić, Čabraja, Crnomarković, van Bruggen, Boakye, Pilj (od 46. Mudražija), Kapun, Kvesić (od 68. Ziljkić), Nukić (od 58. Prelec), Matko (od 68. Aldair), Prtajin.
* Rumeni karton: Mudražija.
* Rdeči karton: /.

Bravo je bil v prvih dveh sezonskih dvobojih z Olimpijo boljši, saj je zbral štiri točke, danes je dodal še eno, kar pomeni, da je že šest tekem zapovrstjo neporažen proti mestnemu tekmecu. Ta je imel v končnici tekme priložnost za zmago, a ni unovčil najstrožje kazni. Olimpija je z 42 točkami na tretjem mestu lestvice, Bravo pa je s 35 točkami peti.

Šišenski klub je tekmo bolje odprl in imel v tretji minuti veliko priložnost, Luka Kerin je prišel do strela, Marijan Čabraja pa je toliko blokiral strel, da je žoga zletela mimo gola.

Pozneje je imela Olimpija terensko pobudo, toda pravih priložnosti ni bilo, v 33. minuti je še Mario Kvesić za dober meter zgrešil cilj s prostega strela. V zadnjih minutah polčasa so najprej domači po posvetu sodnikov ostali brez enajstmetrovke po trku Kerina in Ivana Banića, v 45. pa je Gregor Bajde zgrešil iz bližine.

V drugem polčasu so spet odločneje začeli domači, v 52. minuti je po kotu z glavo za malo zgrešil Bajde. Isti igralec je poskušal tudi v 57. minuti, a je bil Banić na mestu.

Olimpija je prek Ivana Prtajina po dolgem času malce zagrozila v 62. minuti, dobrih deset minut pozneje pa je poskusil tudi Almedin Ziljkić, toda Matija Orbanić, ki je tokrat dobil priložnost namesto Renata Josipovića, je žogo odbil.

V boljših trenutkih zeleno-belih je v 81. minuti poskusil Aldair Djalo, toda bil je premalo natančen, tako kot Prtajin v 83. minuti, ko je z glavo zgrešil iz bližine.

V 87. minuti pa je Olimpija po prekršku Mitje Križana nad Robertom Mudražijo prišla do najstrožje kazni, toda Ziljkićev strel je Orbanić obranil. Tudi v izdihljajih tekme je bilo še nekajkrat vroče pred vrati domačih, toda do spremembe izida ni prišlo. Pri 0:0 je ostalo tudi po malenkost previsokem poskusu Matije Kavčiča v prvi minuti sodniškega dodatka.

Bravo bo v 25. krogu v nedeljo gostoval v Mariboru, Olimpija pa bo gostila Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.02.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    Kdo bo boljši v ljubljanskem derbiju? Bravo se bo na domačem igrišču v Šiški pobiral po porazu v Domžalah, Olimpija pa je v spopadu s Koprom iztržila točko.

DELI NA