Olimpija mimo Prekmurcev
Olimpija je v 5. krogu Prve lige premagala Nafto iz Lendave z 2:0 (1:0).

Olimpija je proti Lendavčanom prišla do tako želene druge letošnje zmage. Zeleno-beli, pri katerih se je v zelo dobri luči predstavil novinec Škerjanc (lani Primorje), so na krilih neumornega Da Silve, najboljšega igralca tekme, in pa tudi vnovič zelo dobrega mladega vratarja Oblaka, tri točke vknjižili praktično že v prvi minuti, ko je prav po Brazilčevi
podaji zadel Roj. 

Zmago je potrdil Škerjanc ob koncu tekme. Ljubljančani so se zdaj točkovno izenačili z današnjimi tekmeci, oboji imajo po štiri točke.

Tisti navijači, ki so le za nekaj sekund zamudili začetek tekme v Ljubljani, so zamudili tudi prvi gol. Že v prvi minuti so namreč zeleno-beli povedli. Da Silva je prodrl po desni strani in lepo podal v sredino, kjer je bil najvišji Roj in z glavo lepo zadel za 1:0.

Lendavčani so po prejetem zadetku prevzeli pobudo, enega nevarnejših strelov pa je sprožil Vasiljev v deveti minuti, vendar je bil Oblak na mestu. Po tem pa je sledila kar nekako klasična predstava v Spodnji Šiški z neprivlačno igro. Žoga je bila za odtenek več v posesti gostov, ki pa tako kot domačini nikakor niso prišli do obetavnejšega poskusa.

V 38. minuti je za sporen dogodek poskrbel sodnik Šart, ko bi po prodoru Bunca, ki so ga domači branilci v svojem kazenskem prostoru podrli na tla, prav lahko tudi pokazal na belo točko.

Tudi drugi polčas se je začel razburljivo. Najprej je v 49. minuti z osmih metrov poskusil Sebök, a se je izkazal mladi Oblak, nato pa je nekaj nevarnih akcij izpeljala Olimpija, med drugim je v 51. minuti po strelu Tignja z glavo moral posredovati Murko v Naftinih vratih.

Nadaljevanje pa je bilo spet bolj umirjeno, s sicer borbeno igro na obeh straneh, vendar brez tistih pravih priložnosti.

V 76. minuti sta nova nevarna strela od daleč sprožila najprej najnevarnejši gostujoči igralec Vasiljev, čigar strel je Oblak ukrotil (tudi v 81. in 83. minuti je moral posredovati po Estončevem strelu), in nato na drugi strani Da Silva, ki je za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

V 80. minuti je imel veliko priložnost za povišanje vodstva Ibraimi, ki pa mu niti s tremi poskusi ni uspelo zatresti mreže. Zato pa jo je Škerjancu v 85. minuti, ki je z zelo lepim udarcem z glavo po Rojevi podaji potrdil zmago zeleno-belih.

SORODNE NOVICE

DELI NA