Olimpija na četrto mesto
Olimpija je v 21. krogu Prve lige premagala lendavsko Nafto z 2:0 (0:0).

Nogometaši Olimpije so v spomladanskem delu prvenstva še naprej neporaženi. Po remiju z Rudarjem in zmagi v Novi Gorici so Ljubljančani tokrat doma ugnali zasedbo Nafte, ki je doživela še drugi "spomladanski" poraz.

Zeleno-beli so z novimi tremi točkami skočili na četrto mesto, medtem ko je Nafta padla na sedmo.

Domači trener Dušan Kosič danes ni mogel računati na kaznovanega Davorja Škerjanca, na drugi strani pa so Lendavčani pogrešali poškodovanega Ivana Filipovića. Slednji so odločneje začeli tekmo, a jim začetni nalet ni prinesel kakšne posebno nevarne akcije.

Zeleno-beli so hitro vzpostavili ravnotežje in začeli prevzemati pobudo, toda tudi oni razen poskusa Nika Omladiča v 14. minuti niso bili posebej nevarni. V nadaljevanju je pri gostih še najbolj zapretil Arpad Vaš v 16. minuti, pri domačih pa se je v napadu najbolj trudil Dare Vršič, v okvir vrat pa sta sprožila tudi Boban Jović in Tomo Šokota.

Prav slednji se je v 53. minuti tudi vpisal med strelce. Hrvaški napadalec je po podaji Saše Ranića preigral vratarja Nemanjo Jozića in žogo poslal v prazno mrežo. Po zadetku je ritem igre padel, a to ni preprečilo povišanja vodstva domačih v 72. minuti.

V kazenskem prostoru je v zmedi do žoge prišel Vršič. Njegov prvi strel se mu ni posrečil, a je žoga spet prišla do novinca v Olimpijinem dresu, ki je nato s peto podal do Adnana Bešića, ta pa je akcijo brez težav učinkovito končal in zadel za 2:0. Prekmurci so se v zaključku tekme trudili vsaj znižati zaostanek, toda domača obramba je ostala nepremagana.

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Nafta
    Oglejte si izjave po tekmi 21. kroga Prve lige Olimpija-Nafta

DELI NA