Olimpija odpravila Koper
Olimpija je v 24. krogu Prve lige premagala Luko Koper s 4:0 (1:0).

Ljubljančani nadaljujejo dobre predstave v spomladanskem delu prvenstva. Tokrat so na domačem terenu povsem razbili Koprčane in naredili še korak proti vrhu lestvice. Zaostanek za današnjimi tekmeci, ki sicer ostajajo na tretjem mestu, pa so zmanjšali na tri točke.

Ljubljanski nogometaši so dvoboj začeli poletno. Prvo priložnost sta zapravila Tomo Šokota in Davor Škerjanc. Že v deveti minuti pa so zeleno-beli vodili. Po lepi in hitri akciji je Dare Vršič dobil žogo na šestih metrih in jo z volejem neubranljivo poslal za hrbet Ermina Hasića.

Pri Kopru so domačega vratarja Damirja Botonjiča prvič resneje preizkusili v 17. minuti, po prodoru Milana Osterca pa strel ni bil dovolj močan. Vratar domačih je v 23. minuti neprevidno izpustil žogo po prostem strelu, a napake gostje niso izkoristili.

Vršič je še enkrat poskusil v 28. minuti, a Hasić ni imel veliko dela, domači pa so v 32. minuti menili, da so Koprčani storili prekršek za najstrožjo kazen nad Šokoto, toda sodnik se ni oglasil.

Ob koncu prvega polčasa so bili nevarnejši tudi gostje, najlepšo priložnost pa je zapravil Konstantin Vassilijev. Po prostem strelu s kakšnih 20 metrov z leve strani je imel domači vratar precej dela, da je žogo odbil.

V nadaljevanju je bila igra podobna kot v večjem delu prvega polčasa. Premoč so imeli nogometaši Olimpije. Zelo aktiven je bil Šokota, ki je v 51. minuti skušal z zvitim visokim strelom ukaniti vratarja Kopra, ta pa je žogo s težavami le ukrotil. Isti igralec je deset minut pozneje zadel vratnico, potem ko je močno ustrelil s kakšnih 12 metrov.

Napadi pa so le obrodili sledove v 65. minuti, ko je Škerjanc dobro ukrotil žogo v kazenskem prostoru in streljal tik ob vratnici, Hasića pa je strel presenetil in je žogo ujel šele slab meter za golovo črto.

Koprčani se tudi po drugem prejetem golu niso resneje podali v napad. Hasić je soigralce rešil v 70. minuti, ko je z izbijanjem izven kazenskega prostora prehitel Rujovića. Šele v 75. minuti so Koprčani sploh prvič v drugem delu sprožili proti vratom domačih, poskus Davida Bunderle pa je končal prek vrat.

Zmago so domači dokončno potrdili v 82. minuti, akcija je bila podobna kot ob prvem zadetku, le da je po podaji Erika Salkiča Vršič na šestih metrih podstavil nogo in dosegel svoj drugi gol na tekmi. Domači pa so navijače razveselili še enkrat, brezvoljne goste je Anej Lovrečič kaznoval tri minute pred koncem, ko je z "lobom" ugnal Hasića.

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Koper
    Oglejte si izjavi po tekmi 24. kroga Prve lige Olimpija-Koper.

DELI NA