31.08.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija poletno prestopno obdobje zaprla s trojico novincev

Nogometaši Olimpije avgust zaključujejo z gostovanjem v Bakuju, pestro pa je tudi v klubskih pisarnah. Zmaji so na zadnji dan poletnega prestopnega obdobja predstavili tri novince, zeleno-belim so se pridružili Marko Brest, Marko Mijailović in Peter Agba.

Slovenska javnost najbolje pozna Marka Bresta, ki je doslej igral v dresu Aluminija in v uvodu sezone dosegel dva zadetka. Pred dnevi je zatresel tudi mrežo Olimpije. "Veselim se novega izziva, gre za pomemben korak naprej v moji karieri in potrditev dosedanjega dobrega dela. Hvala dosedanjim soigralcem, trenerju in vsem ljudem pri Aluminiju, da so mi omogočili uspešno razvojno pot ter razumeli mojo željo po odhodu. Prav tako pa seveda zahvala Olimpiji za izkazano zaupanje, ki bi ga rad čim hitreje povrnil s predstavami na igriščih. Imam visoke cilje, ki so povezani z moštvenim uspehom. Prestopno dogajanje je trajalo nekaj časa, vendar odločitev o tem, kje bom nadaljeval kariero, ni bila zahtevna. Ko so mi vodilni možje kluba predstavili projekt, smo hitro našli skupen jezik. Začutil sem, da je ustrezen trenutek za naslednjo stopničko in verjamem, da prestop k aktualnemu prvaku pomeni pravo potezo. Novo zgodbo začenjam z velikim motivom, želim prispevati svoj delež v boju za trofeje v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, predvsem pa se veselim možnosti nastopanja v skupinskem delu evropskega tekmovanja," je dejal mladi reprezentant Slovenije.

Brest, ki je z Olimpijo sklenil pogodbo do leta 2026, je nova rešitev na krilnih položajih, konkurenco v osrčju obrambe pa je zaostril 26-letni Marko Mijailović. Srb, ki je januarja debitiral v članski izbrani vrsti svoje domovine, je nazadnje igral za Voždovac. "Počutim se odlično! Olimpija je velik klub z bogato zgodovino in vesel sem, da sem postal njen novi član. Za prihod v Slovenijo sem se odločil zaradi same tradicije kluba. Borba za naslov prvaka je vselej aktualna, po novem tudi skupinski del evropskih tekmovanj. To zame predstavlja velik izziv. Prepričan sem, da tudi za klub. Za prestop sem osebno prvič slišal v ponedeljek. S športnim direktorjem Goranom Boromiso in direktorjem Igorjem Barišićem smo nato stopili v stik in se takoj dogovorili. Dobesedno v desetih minutah. Pričakovanja ob prihodu v Ljubljano so zagotovo velika, a se nadejam, da jih bom izpolnil. Na koncu sezone se želim skupaj s soigralci in navijači veseliti nove dvojne krone in odmevnega preboja v Evropi," je Mijailović dejal po sklenitvi dveletnega pogodbe.

Šest let mlajši Peter Agba se najbolje znajde na položaju obrambnega vezista, v Ljubljano pa se je po podpisu triletne pogodbe preselil iz zagrebške Dubrave: "Vodilni možje Olimpije so pokazali resnično željo, mi povedali, da me potrebuje tudi trener, tako da je bil to zame ključni dejavnik. Bilo je malce zapletov, saj me nekdanji klub ni želel izpustiti, a uspešno smo se dogovorili in uradno sem postal igralec Olimpije. Prestop vidim kot zelo veliko priložnost! Sem maksimalno pripravljen in motiviran. Obenem tudi zelo navdušen, a tega ne jemljem za samoumevno. Že dalj časa trdo garam in potrpežljivo čakam na to priložnost, zato komaj čakam, da spoznam fante in okusim prve igralne minute."

Ljubljančane jeseni prvič v zgodovini kluba čakajo tudi nastopi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

Tekst: PDo
Foto: NK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani z zmago proti Olimpiji že državni prvaki
    Nogometaši Celja so drugič v zgodovini postali državni prvaki. Celjani, ki so prvi naslov osvojili v sezoni 2019/20, so tokrat v 33. krogu Prve lige Telemach premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (0:0).
  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?

DELI NA