Olimpija s Koprom, Maribor s Celjem

V šestem krogu Prve lige bo najbolj zanimivo v obeh najbolj nogometnih mestih - v Mariboru bodo gostovali Celjani, medtem ko bo Olimpija odigrala krstno tekmo v Stožicah. Mariborčanom je ob prenovi Ljudskega vrta le-tega uspelo napolniti do zadnjega kotička. Bo to uspelo tudi njihovim rivalom v Stožicah?

Prva liga, 6. krog

Nafta – Triglav, sobota ob 17.00
Nogometaši Nafte v uvodni tekmi 6. kroga gostijo moštvo Triglava, proti kateremu bodo po porazu v Mariboru skušali priti nazaj na zmagovalna pota. Zaenkrat imajo doma stoodstoten izkupiček, v Športnem parku sta padla tako Primorje, kot Domžale, in zagotovo pričakujejo, da bo temu tako ostalo tudi po tekmi z Gorenjci. Prihodnost lendavskega kluba je sicer začrtana nejasno, saj so v preteklih tednih ostali tako brez predsednika kluba, kot tudi športnega ter finančnega direktorja, vendar se to za zdaj na igrišču še ne pozna. Nogometaši Triglava po drugi strani na vzhod Slovenije prihajajo popolnoma neobremenjeni, saj zanesljivo hodijo po poti obstanka v najmočnejši ligi. Zmaga proti neposrednemu konkurentu Primorju jim je omogočila lažje dihanje in čeprav so v zadnjem krogu položili orožje pred nogometaši Domžal, bodo tokrat srečanje spet začeli z upanjem na pozitiven rezultat, ki bi ga zanje gotovo predstavljal že remi.

HiT Gorica – Primorje, sobota ob 20.00
Goričani nadaljujejo z igrami po sistemu toplo-hladno, kar pa je glede na močno pomlajeno moštvo v primerjavi z minulo sezono pričakovano. Letos so za zdaj zabeležili le eno samo zmago, ki pa je stara že dober mesec dni. Od zmagoslavja proti Nafti smo z njihove strani videli nekaj dobrih in nekaj slabših predstav, kot glavni problem pa se vedno znova kaže nekonstantnost, saj velikokrat na le enem srečanju vidimo dva različna obraza primorskega moštva. Tokrat bodo štirikratni državni prvaki gostili ekipo Primorja, proti kateri spet pričakujejo poln izplen. Ajdovci sicer niso tako slab nasprotnik, kot kažejo rezultati, vendar pa se nogometaši ob finančnih in kadrovskih težavah težko osredotočajo le na igranje nogometa. Da znajo biti še kako nevarni so pokazali v minulem krogu, ko so uspeli vknjižiti točko proti Rudarju, ki je, poleg točke osvojene proti Domžalam, druga na njihovem računu.

Rudar – Domžale, sobota ob 20.15
V senci štajerskega derbija v Mariboru in Olimpijinega debija v Stožicah nas na videz najbolj izenačen dvoboj v tem krogu čaka v Velenju, na srečanju med Rudarjem ter Domžalami. Obema ekipama na lestvici za zdaj kaže odlično, Velenjčani so z osmimi osvojenimi točkami na četrtem mestu, rumeno-modri pa z desetimi zasedajo položaj tik pod vrhom. Favorita je tako praktično nemogoče napovedati, manjšo prednost pa naj bi zaradi igranja pred domačim občinstvom imeli nogometaši Rudarja. Ti so se letos na štadionu Ob jezeru že dokazali z remijem proti Mariboru in zmago nad Koprom, medtem ko so na drugi strani Domžalčani letos gostovali že trikrat in ob tem dosegli zmago proti Celju, remi proti Primorju in bili poraženi v Lendavi. Poraz proti Nafti varovancev trenerja Birjukova ni preveč potrl (poudariti velja, da je njihova obramba letos klonila le na tisti tekmi, na vseh ostalih pa je njihova mreža ostala nedotaknjena), kar so potrdili v zadnjem krogu, ko so visoko premagali ekipo Triglava. Velenjski strateg Prašnikar tudi po odhodu prvega zvezdnika Kronavetra dobro vodi svojo ekipo, ki pa si je manjši spodrsljaj privoščila v zadnjem krogu, ko je le remizirala v gosteh pri Primorju.

Maribor – CM Celje, nedelja ob 19.00
Kot derbi kroga lahko ta konec tedna označimo štajerski obračun Maribora in CM Celja. Tekme regionalnih nasprotnikov so že tradicionalno zanimive in polne zadetkov, tradicija v Ljudskem vrtu pa je kljub temu močno na strani vijoličastih. Za zdaj še edino neporaženo moštvo Prve lige bo gotovo tudi tokrat storilo vse, da jo nadaljuje, skupaj z  nizom nepremaganosti, ki se, z minulo sezono vred, vleče že 10 tekem. Najpomembnejši faktor v nedeljo bo gotovo psihofizična priprava mariborskega stratega Milaniča – v četrtek so njegovi varovanci namreč bili težko bitko v Palermu, kjer so izgubili veliko energije, še posebej ob dejstvu, da so večji del tekme igrali z desetimi nogometaši. V glavah igralcev bo gotovo veliko pozornosti namenjene povratnemu obračunu z Italijani, kar bodo skušali izkoristiti na državno prvenstvo osredotočeni Celjani. Za zdaj se »grofje« držijo dobro, od uvodnega srečanja z Domžalčani še niso izgubili, vendar je zadnji remi z Olimpijo, ko so z igralcem več v zadnjih minutah zapravili vodstvo, pokazal tudi, da se znajo prehitro zadovoljiti in izgubiti pozornost.

Olimpija – Luka Koper, nedelja ob 20.15
Po veličastnem reprezentančnem krstu štadiona v Stožicah bo v nedeljo na sporedu še klubsko odprtje največjega slovenskega nogometnega objekta. V Ljubljani tokrat gostujejo Koprčani, ki bodo zagotovo storili vse, da se izognejo usodi Avstralije. Po nekoliko slabšem začetku sezone, ki mu je botrovalo tudi burno dogajanje v vodstvenih strukturah kluba, so se »kanarčki« z zmago proti Gorici le prebili v zgornji del lestvice, pozitivnega rezultata pa si gotovo želijo tudi tokrat. Upravičeno, bi lahko dejali, saj je za Olimpijo en izmed slabših startov v sezono, zahtevnih navijačev pa ni pomirila niti (srečno) osvojena točka v Celju. Stolček trenerja Hadžića je z vsako tekmo na bolj majavih nogah, morebiten poraz pa bi že lahko pomenil njegovo dokončno razrešitev. Zanimivo bo videti, kakšno podporo bodo v nedeljo imeli »zmaji« - nov štadion bo gotovo privabil nekaj novih gledalcev, vendar je zaupanje v moštvo verjetno premajhno za kaj več od povprečnega obiska.

Tekst: NZS/SZ
Foto: nkmaribor.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA