Olimpija s prepričljivo zmago

Olimpija : Koper 4:1 (3:1)

Strelci: 1:0 Jović (15.), 1:1 Popović (27.), 2:1 Jović (31./11 m), 3:1 Šporar (37.), 4:1 Nikezić (61.).

Olimpija: Džafić, Kovačevič, Salkić, Jović, Lovrečič (od 79. Ivelja), Božič, Trifković, Delamea Mlinar, Omladič, Šporar (od 76. Vicente), Nikezić (od 85. Valenčič).

Luka Koper: Hasić, Popović (od 74. Filipović), Mavrič Rožič (od 67. Blažič), Hadžič, Čovilo, Đukić, Guberac, Palčič, Pučko (od 46. Majcen), Bubalo, Brečević.

Rumeni kartoni: Lovrečič, Kovačevič; Đukić, Čovilo.
Rdeč karton: Čovilo (86.).

Ljubljanski nogometaši so kljub turbulentnemu dogajanju v klubu, ko sta zaradi slabšega začetka sezone odšla športni direktor Mile Aćimović in trener Ermin Šiljak, ob koncu prestopnega roka pa so med drugim ostali še brez Daliborja Radujka in Sretena Sretenovića, vendarle vpisali prvo prvenstveno zmago v Stožicah v tej sezoni. Tokrat so zeleno-beli pod vodstvom Andreja Razdrha gladko odpravili Koprčane in se s tretjo zmago prebili pred Gorico na šesto mesto. Koprčani so po drugem porazu zdrsnili na četrto mesto.

Olimpija je tekmo dobro začela, v peti minuti je imela prvo veliko priložnost. Andraž Šporar je podal z desne strani, z glavo je poskusil Nikola Nikezić, a žogo udaril preslabotno, da bi lahko ugnal Ermina Hasića. Ljubljančani so povedli v 15. minuti, ko je Boban Jović sprožil z 20 metrov in z diagonalnim strelom z desne strani zadel nasprotni zgornji kot. Koprčani so prvič zagrozili v 18. minuti prek Ivana Brečevića, v 24. minuti pa je na drugi strani dobro meril Nik Omladič s prostega strela z roba kazenskega prostora, vendar je bil Hasić dobro postavljen.

Bolj natančen je bil Denis Popović v 28. minuti, ko je prav tako s prostega strela z 20 metrov žogo spravil čez živi zid in v levi zgornji kot ljubljanskih vrat. Le tri minute pozneje so domači znova povedli, ko je Jović uspešno izvedel enajstmetrovko, dosojeno zaradi prekrška nad Nikezićem. V 37. minuti so gostitelji povedli že s 3:1, ko je Andraž Šporar po lepi globinski podaji Aneja Lovrečiča v kazenskem prostoru z diagonalnim strelom premagal Hasića. V 41. in 45. minuti je Koper znova zagrozil prek Brečevića in Popovića, vendar se tudi po njunih treh poskusih vodstvo zaostanek ni zmanjšal.

Čeprav so Koprčani v uvodu drugega polčasa v želji po čim prejšnjem zadetku pokazali več želje v napadu, pa jih je v 61. minuti "presekal" nov gol Olimpije. Lovrečič je z globinsko podajo našel Nikezića, ki je s slabih desetih metrov zabil četrti gol zeleno-belih. Olimpija je takoj zatem še tri akcije končala z zaključnimi streli, v 72. minuti pa se je izkazal tudi Elvis Džafić po strelu Bojana Đukića. Koprčani so vse upe po kakršnem koli zasuku izgubili v 86. minuti, ko je Miroslav Čovilo zaradi prekrška nad Williamom Franklinom Vicentejem dobil drugi rumen karton in moral z igrišča.

SORODNE NOVICE

DELI NA