15.08.2022 | Prva liga Telemach
Olimpija še naprej popolna

Olimpija - Gorica 2:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Antič, Vukan, Kranjc.
* Strelec: 1:0 Nukić (52./11 m), 2:0 Nukić (59.).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 68. Crnomarković), Milović (od 77. Ratnik), Karamatić, Lasickas (od 77. Pedro), Doffo, Elšnik (od 77. Pilj), Kvesić, Ziljkić (od 83. Estrada), Sešlar, Nukić.
* Gorica: Likar, Širok, Agić, Cerovec, Andrejašič, Ankrah (od 60. Krajnc), Hrka, Leban (od 70. Marinič), Ahmetaj (od 83. Bešir), Urbančič (od 60. Jukič), Vekić (od 70. Velikonja).
* Rumeni kartoni: Širok, Marinič, Bešir.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanska zasedba je dosegla peto zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju in je s 100-odstotnim izkupičkom sama na prvem mestu s tremi točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem iz Kopra. Po uvodnih zmagah nad Muro, Sežano, Bravom in Mariborom je danes v Stožicah na kolena položila še Gorico, ki je v uvodu sezone premagala Bravo, nato pa doživela štiri poraze v nizu proti Mariboru, Kalcerju, Kopru in danes še proti Olimpiji.

Izbranci španskega strokovnjaka na ljubljanski klopi Alberta Riere so takoj prevzeli pobudo na domačem igrišču. Prvič so nevarno zagrozili v 18. minuti, strel Argentinca Agustina Doffa s 25 metrov pa je končal prek vrat. Pet minut kasneje je z leve strani prodrl Bošnjak Almedin Ziljkić, njegov strel pa je gostujoči vratar Uroš Likar zaustavil.

V 28. minuti se je mreža gostov le zatresla, a je bil Mustafa Nukić v prepovedanem položaju, tako da je glavni sodnik Mihael Antič razveljavil njegov zadetek.

Do konca polčasa prevlada ljubljanskih nogometašev več ni bila tako izrazita, Goričani so jim bili povsem enakovredni. V 39. minuti so gosti izpeljali prvo nevarno akcijo, strel Luke Vekića pa je 22-letni domači vratar Matevž Vidovšek, ki v tej sezoni še ni prejel zadetka, zanesljivo ubranil.

Ljubljančani so v uvodu drugega polčasa goste iz mesta vrtnic povsem potisnili na njihovo polovico igrišča. V 52. minuti so povedli, po igranju z roko v kazenskem prostoru Matije Široka je sodnik Antič - po posredovanju Vara - pokazal na 11-metrovko, ki jo je realiziral Nukić.

Enaintridesetletni ljubljanski napadalec je le sedem minut kasneje znova stopil na veliko sceno, po prodoru in natančnemu strelu z 18 metrov je svoje soigralce popeljal v vodstvo z 2:0.

Zasedba iz slovenske prestolnice je imela do konca tekme še nekaj (pol)priložnosti, poskusi Nukića, Svita Sešlarja in Timija Maxa Elšnika pa so bili premalo natančni, tako da se izid do konca tekme ni spremenil.

V končnici tekme so nevarno zapretili tudi Primorci. Najlepši priložnosti so si priigrali v 88. minuti, ko je Etien Velikonja iz neposredne bližine streljal prek vrat, ter v 90. minuti, po strelu Jana Andrejašiča se je izkazal Vidovšek.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 20. avgusta, gostovala v Kopru, goriška bo dva dni kasneje gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Gorica
    Olimpija je v velikem derbiju podaljšala serijo zmag, zmaji pa brez prejetega zadetka ostajajo na vrhu lestvice. V ponedeljek v Stožice prihaja Gorica, ki se je na primorskem derbiju dobro kosala s Koprom.

DELI NA