Olimpija suverena v Kranju
Nogometaši kranjskega Triglava so v 9. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:3 (0:1).

Triglav : Olimpija 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 Zarifović (15.), 0:2 Trifković (52.), 0:3 Nikezić (73.).

Triglav: Curanović, Šturm, Roškar, Klemenčič, Ovčina, Dolžan, M. Poplatnik (od 70. A. Poplatnik), Kongyuy (od 79. Udovič), Stojnić, Šušteršič (od 23. Đurić), Jelar.

Olimpija: Džafić, Jović, Zarifović, Salkić, Delamea Mlinar, Trifković, Božič, Lovrečič (od 77. Fink), Omladić, Nikezić (od 73. Vicente), Šporar (od 81. Škerjanc).

Rumeni kartoni: Šturm, Klemenčič; Lovrečič, Trifković.
Rdeč karton: /.

Ljubljanski nogometaši so pod vodstvom Andreja Razdrha dosegli še drugo zaporedno zmago. Tokrat so brez večjih težav tri točke (skupaj jih imajo 14) osvojili v Kranju, s katerimi so se pomaknili v zgornjo polovico lestvice, medtem ko je Triglav s sedmimi točkami osmi.

Čeprav so Kranjčani že v prvi minuti skorajda presenetili Olimpijo in povedli, ko je Dinnyuy Kongyuy zatresel zunanji del mreže, so se vodstva veselili Ljubljančani v 15. minuti. Po kotu Aneja Lovrečiča je bil Aris Zarifović z glavo najspretnejši pred vrati Triglava in zadel za 1:0. V 22. minuti je pri domačih sprožil Anže Jelar, a meril kak meter mimo vratnice.

Štiri minute pozneje je imela Olimpija izvrstno priložnost za povišanje vodstva, ko je Boban Jović prodrl po desni strani in podal do Nikole Nikezića, temu pa iz bližine ni uspelo žoge potisniti v mrežo. V teh trenutkih so Ljubljančani prevladovali na zelenici, a zadnjo resnejšo priložnost so kljub dejstvu, da so bili zeleno-beli večino časa boljši tekmec, v prvem delu so zapravili domači, potem ko je Matej Poplatnik v 44. minuti z glavo meril malce nenatančno.

Kmalu po začetku drugega polčasa so gosti povedli z 2:0 po natančnem prostem strelu Damjana Trifkovića - Darjana Curanovića je premagal s pomočjo vratnice - v 52. minuti. Ljubljančani so še naprej ogrožali kranjska vrata, med 63. in 66. minuto so poskusili tudi Jović, Nikezić in Blaž Božič, a brez uspeha.

Zato pa je bil v 73. minuti uspešen Nikezić, ki je sam prodrl v kazenski prostor, preigral svojega čuvaja in matiral še Curanovića. Tekma je bila tako dokončno odločena, trenerja sta nato posegla po menjavah, kar pa ni posebej spremenilo dogajanja na igrišču, tako da so se Ljubljančani lahko veselili visoke in zaslužene zmage.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA