Olimpija suverena v Stožicah

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo s 3:0 (2:0) premagali Široki Brijeg iz BiH. Za Ljubljančane je dvakrat zadel Dalibor Radujko (15., 18. minuta), tretji gol pa je v 49. minuti dosegel Dare Vršič. Prva tekma se je končala z izidom 0:0. Nogometaše Olimpije v 2. krogu čaka irski Bohemian.

Stadion Stožice, gledalcev 3000, sodniki: Aranovskij, Andriejev in Kalamendik (vsi Ukrajina).

Strelci: 1:0 Radujko (15.), 2:0 Radujko (18.), 3:0 Vršič (49.).

Olimpija: Džafić, Jović, Salkić, Škerjanc, Valenčič (od 85. Smiljanić), Andjelković, Fink (od 45. Omladič), Vršič, Radujko, Lovrečič (od 72. Ranić), Sretenović.

Široki Brijeg: Baćak, Renato, Bertoša, Šilić, Wagner, Čorić, Ivanković, Roskam, Mišić (od 45. Pinjuh), Zakarić, Džidić.

Rumeni kartoni: Škerjanc, Salkić, Fink; Bertoša, Šilić, Zakarić, Čorić, Roskam.

Rdeč karton: Šilić (46.).

V moštvo ljubljanske Olimpije se je vrnil branilec Boban Jović, ki je prvo tekmo izpustil zaradi kazni, soigralcem sta se priključila tudi poškodovana Saša Ranić in Antonio Delamea Mlinar, ki sta tekmo začela na klopi za rezervne igralce. Brez pravice nastopa sta bila vratar Aleksander Šeliga in nova okrepitev v napadu Dragan Čadikovski.

Kar štiri minute so minile, preden je nogometašem katerekoli ekipe uspelo sestaviti prvo nevarno akcijo. Po kombinaciji Dareta Vršiča in Erika Salkića na levi strani je slednji nevarno podal pred vrata gostujočega vratarja Borisa Baćaka, vendar so bili branilci Širokega Brijega na mestu. V 14. minuti je nato Jović s predložkom iskal soigralce, kljub nenatančni podaji pa je gostujoči vratar Baćak žogo s kar nekaj težavami odbil v kot. Po podaji iz kota so gostujoči branilci žogo izbili, vendar se je po zmedi v kazenskem prostoru in odbijanju žoge najbolje znašel kapetan Dalibor Radujko in žogo "pospravil" v gol gostov. Že dve minuti pozneje je po protinapadu ljubljanskega moštva nevarno streljal Filip Valenčič, po dveh zaporednih podajah iz kota pa je znova za navdušenje navijačev poskrbel Radujko in Olimpija je v 18. minuti povišala na 2:0.

Do prvega strela gostov je prišlo šele v 22. minuti, ko je prečko ljubljanskega vratarja Elvisa Džafića stresel Wagner. V 26. minuti je s prekrškom napad Davorja Škerjanca prekinil Mateo Bertoša, za kar je prejel rumeni karton, prosti strel Vršiča pa je končal v naročju Baćaka. Po nekaj minutah nezbrane igre na obeh straneh so gosti v 34. minuti prišli do protinapada in udarca iz kota, vendar jim ni uspelo ogroziti ljubljanskih vrat. V 35. minuti je gostujočo obrambo lepo izigral Matic Fink, ki je na robu kazenskega prostora iskal Aneja Lovrečiča, slednjemu pa ni uspelo zaključiti obetavnega ljubljanskega napada.

Prvi polčas je minil povsem v znamenju zeleno-belih, ki prikazali več kot gostje iz Bosne in Hercegovine, in prvo polovico srečanja zasluženo dobili z dvema goloma prednosti. Kljub nekaterim manjšim napakam so nogometaši Olimpije vseskozi nadzorovali potek tekme, igralci Širokega pa so kljub temu sestavili nekaj nevarnih akcij, vendar niso resneje ogrozili domačih vrat.

Oba trenerja sta drugi polčas začela z dvema novima igralcema. Domači strateg Dušan Kosić je namesto Finka v igro poslal Nika Omladiča, gostujoči Mario Ćutuk pa je namesto Hrvoja Mišića za drugi polčas na zelenico poslal Anteja Pinjuha. Gostujoči nogometaši so imeli že po nekaj sekundah na levi strani prosti strel, ki ga je izvajal Šilić, po izbiti žogi pa so Ljubljančani krenili v protinapad, Šilić ga je želel prekiniti, vendar je zaradi prekrška in drugega rumenega kartona predčasno končal tekmo. V 49. minuti pa je ljubljanske navijače razveselil razpoloženi Vršič, ki je na desni strani kazenskega prostora prejel žogo in jo poslal v dolgi kot vratarja Baćaka.

Po tretjem zadetku so Ljubljančani za nekaj minut umirili svoje napade, za goste pa je dvakrat nenevarno streljal Mateo Roskam. V 58. minuti je z glavo poizkušal Vršič, Baćak je strel ubranil. Gostujoči vratar se še ni dobro pobral, ko je na njegova vrata streljal Valenčič, Baćak je bil znova na mestu. Le nekaj sekund pozneje se je pred njim znašel Lovrečič, ki je žogo poslal mimo njegovih vrat. Ljubljančani so bili boljši tekmec, nevarne akcije so se kar vrstile, gostujoči nogometaši pa so le opazovali dogajanje na zelenici. V 81. minuti je s strelom poizkušal povratnik po poškodbi Ranić, ki pa je streljal premalo natančno. Dve minuti pred iztekom rednega dela tekme je s samostojno akcijo poizkušal Omladič, vendar na koncu ustrelili mimo vrat. Ranić je v 90. minuti še enkrat nevarno zapretil, vendar je Baćak strel ubranil.

Tudi drugi polčas je bil povsem v znamenju ljubljanskih igralcev, ki so nadigrali goste, z zmago s 3:0 pa so se jim na najlepši način maščevali za lanskoletni poraz, ko so igralci Širokega Brijega Ljubljančane s skupnim izidom 5:0 izločili prav v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo.

Tekst: STA
Foto: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA