Olimpija v finišu slavila v Domžalah

Domžale - Olimpija 0:1 (0:0)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Žnidaršič, Vidali, Kasapović.
* Strelec 0:1 Kadrić (90.).
* Domžale: Mulalić, Žinič, Vuklišević, Pišek (od 55. Jakupović), Ibričić, Vujadinović, Podlogar (od 71. Vuk), Makovec, Sikimić, Svetlin (od 71. Mavretič), Husmani.
* Olimpija: Vidmar, Bagnack, Menalo (od 89. Kadrić), Cekici (od 46. Bezjak), Vukušić (od 90. Kamy), Jurčević, Samardžić, Ostrc (od 72. Elšnik), Andrejašić, Savić, Tomić.
* Rumeni kartoni: Sikimić, Vujadinović, Žinič, Vuklišević, Husmani; Bagnack, Kadrić.
* Rdeči karton: Vujadinović (90.).

Nogometaši Olimpije so po zamenjavi trenerja vendarle prekinili rezultatsko krizo. V Domžalah so po dveh domačih porazih proti Celju in Bravu premagali Domžale in zadržali prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Do zmage so prišli v izdihljajih tekme, pred tem so se dolgo časa mučili. Večji del tekme so sicer imeli terensko premoč, a je bila ta jalova. Veliko priložnosti si niso priigrali, disciplinirani gostitelji so z lahkoto zaustavljali njihove poskuse, pred končnico tekme, v kateri so prejeli gol, so zaspali le v 20. minuti, ko je tekmec, natančneje Ante Vukušić, zadel vratnico.

Sam začetek tekme je kazal na to, da je novi trener, Hrvat Dino Skender, ki je zamenjal Safeta Hadžića, vendarle predramil ljubljanske nogometaše. Izvedli so pritisk, v sedmi minuti je Miral Samardžić po kotu streljal mimo gola. V 20. minuti je Luka Menalo lepo podal Vukušiću, ta je z desne strani utekel v kazenski prostor, močno streljal, vendar zadel le okvir vrat. A to je bilo za dolgo časa od Ljubljančanov tudi vse.

V drugem delu prvega polčasa so do sape prišli tudi domači. Izvedli so nekaj nevarnih akcij, predvsem Matej Podlogar je dvakrat za malo zamudil podaje soigralcev.

V nadaljevanju je Olimpija imela terensko premoč, a pravih priložnosti si tako kot tekmec ni priigrala. Tomislav Tomič je s strelom iz 20 metrov osem minut pred koncem s pomočjo domačih branilcev za malo zgrešil cilj, Vukušić je srečno zadel še prečko, ko Mulalić ni najbolj zanesljivo reagiral.

V 90. minuti pa je Olimpija vendarle dobila tisto, po kar je v Domžale prišla. To pa predvsem po zaslugi Maria Jurčevića in Harisa Kadrića, ki je tik pred tem vstopil na igrišče. Prvi je žogo pred vrata podal z leve strani, rezervist Kadrić pa je bil hitrejši od domačih branilcev in jo preusmeril v mrežo.

Olimpijo v naslednjem krogu čaka derbi proti Mariboru, Domžale bodo gostovale pri Muri.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Dejan Djuranović se je na domžalski klopi predstavil z zmago. Rumeni so slavili prvič po decembru, ko so bili boljši od zmajev. Prav Olimpija bo naslednji tekmec ravbarjev, zeleni pa se bodo ob Kamniški Bistrici pobirali po lekciji Brava.

DELI NA