Olimpiji boj v Domžalah
Domžale so v 33. krogu Prve lige izgubile proti Olimpiji z 1:2 (1:2).

Zeleno-beli se vse resneje spogledujejo z Evropo. Po četrti zmagi v zadnjih petih tekmah so se namreč povzpeli na želeno tretje mesto in imajo točko več od najbližjih zasledovalcev Gorice, Nafte in Celja, medtem ko Domžalčani sicer še imajo teoretične možnosti za tretjo pozicijo, a so zdaj na osmem mestu že precej oddaljeni.

Ljubljančani so v vodstvo prišli v osmi minuti, pri tem pa jim je kar precej pomagala tudi sreča. Agim Ibraimi je namreč izvedel prosti strel, žoga pa je na poti proti golu zadela Davorja Škerjanca in presenetila domačega vratarja Nejca Vidmarja.

Zeleno-beli pa niso dolgo zdržali v vodstvu, saj so domačini izenačili v 16. minuti, ko je Erik Salkić po prostem strelu Marka Drevenška zatresel lastno mrežo.

Nogometaši so bili v prvih 25 minutah zelo učinkoviti, saj so izkoristili praktično vsak strel proti golu. V 26. minuti je nastopil nov ljubljanski in tudi po njem je žoga končala v mreži. Po kotu je namreč z glavo z 12 metrov zadel David Kašnik in Olimpiji znova priigral prednost.

Novo izenačenje bi lahko sledilo v 32. minuti, toda Jan Oblak je odlično obranil poskus Mitje Zatkoviča iz razdalje, na drugi strani pa je Vidmar ujel žogo po Škerjančevem poskusu z glavo v 37. minuti.

Takoj po začetku drugega polčasa je imel novo priložnost za Olimpijo Ibraimi, vendar kljub temu, da je bil sam pred vratarjem, ni zadel cilja, tako kot ne nekaj pozneje Zatkovič pri domačih in Škerjanc pri gostih. Domžalčani so bili v teh trenutkih več pri žogi, Olimpija pa je čakala na protinapade.

Domžalske upe po zmagi je v 79. minuti zmanjšala izključitev Željka Filipovića, ki je zaradi prekrška dobil svoj drugi rumen karton, številčno prednost pa bi v 85. in 90. minuti kaj lahko izkoristila Rok Roj in Milan Purović, vendar je prvi zgrešil, drugi pa zadel domačega vratarja.

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi:Domžale - Olimpija
    Prisluhnite izjavam s tekme 33. kroga Prve lige Domžale - Olimpija.

DELI NA