Olimpiji derbi in prvo mesto

Olimpija - Mura 2:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Jug, Vidali, Habibović.
* Strelca: 1:0 Ivanović (76.), 2:0 Kurež (79.).
* Olimpija: Frelih, Pavlović, Delamea Mlinar, Korun, Fink (od 66. Boakye), Ostrc (od 66. Kapun), Elšnik, Perović (od 66. Kurež), Pungaršek, Ivanović, Vombergar (od 88. Sešlar).
* Mura: Obradović, Travner, Gorenc, Maruško, Kous (od 68. Karničnik), Kouter, Antolin, (od 82. Filipović) Bobičanec, Pucko (od 73. Horvat), Klepač (od 82. K. Cipot), Maroša.
* Rumeni kartoni: Pungaršek; Antolin, Maruško, Kouter.
* Rdeči karton: /.

Čeprav je bilo veliko vprašanj pred nadaljevanjem sezone v slovenski prvoligaški konkurenci, kar zadeva precej spremenjeno ekipo Olimpije, je ta po zmagi v Kopru potrdila borbo za naslov še s slavjem proti Muri. Z 12. zmago sezone so se izbranci Gorana Stankovića povzpeli na vrh lestvice, kjer imajo točko prednosti pred večnim tekmecem Mariborom. Mura po petem porazu ostaja tretja.

V prvem polčasu so najprej zagrozili Sobočani, po protinapadu je poskusil Luka Bobičanec, a meril premalo natančno, tako kot v 12. minuti Đorđe Ivanović in v 14. Andres Vombergar na drugi strani. Olimpija je še nekajkrat poskrbela za malce razburjenja v Murinem kazenskem prostoru, a brez pravega zaključnega strela.

V drugem polčasu v uvodnih minutah priložnosti ni bilo, Ljubljančani so sicer zadeli v 62. minuti, a iz prepovedanega položaja. V 69. minuti je iz ugodnega položaja s strelom z glavo zgrešil še Vombergar, še bolj nevarno je bilo v 75. minuti na drugi strani, ko je iz ugodnega položaja poskusil Nino Kouter, a meril v Žigo Freliha.

Minuto pozneje pa so Ljubljančani povedli, Ivanović je dobil žogo na levi strani prodrl v kazenski prostor in nato z diagonalnim strelom ugnal Matka Obradovića. Dosegel je svoj deveti gol v sezoni in se na vrhu lestvice strelcev pridružil Dariu Kolobariću iz Domžal in Nardinu Mulahusejnoviću iz Kopra.

V 79. minuti so zeleno-beli podvojili prednost, potem ko je Ivanović podal z leve strani pred vrata, kjer je z glavo zadel Gal Kurež za svoj prvoligaški prvenec in tudi zmago.

Olimpija bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Kidričevem, Mura pa bo dan prej gostila Gorico.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    Nedeljski večer bo minil v znamenju ljubljansko-soboškega spopada. Kdo bo boljši?

DELI NA