12.08.2023 | Prva liga Telemach
Olimpiji nove tri točke

Olimpija - Domžale 2:1 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Žunič, Brezar.
* Strelci: 1:0 Rui Pedro (41./11 m), 1:1 Topalović (52.), 2:1 Ratnik (59.).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Karamatić, Ratnik, Silva (od 84. Estrada), Doffo, Elšnik (od 45. Fadida), Posavec (od 84. Gavrić), Sešlar (od 70. N. Motika), Rui Pedro, Lucas (od 70. Bristrić).
* Domžale: Tratnik, Klemenčič, Fazlić, Brecl (od 86. Biggs), Đapo, Mutavčić (od 67. Pišek), Julardžija, Repas (od 78. Markuš), Šturm, Topalović (od 78. Marasović), Černe (od 78. Hasanbegović).
* Rumeni karton: Ratnik.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je v napornem ritmu domačih in evropskih tekem gostila Domžale, ki jih je prvič vodil nekdanji Olimpijin strateg in igralec Dušan Kosić. Domžalčani so favoriziranim zeleno-belim sicer nudili dober odpor, a bili na koncu prekratki za kakšno točko. Vse tri je domačim zagotovil Marcel Ratnik, ki je zadel z velike razdalje. Ekipa Joaa Henriquesa je po treh tekmah pri dveh zmagah in porazu, Domžale pa pri zmagi, neodločenem izidu in porazu.

Olimpija je v uvodnih minutah prevladovala, si priigrala nekaj (pol)priložnosti, najnevarnejši pa je bil Pedro Lucas, ko je v sedmi minuti po kotu z leve strani streljal z glavo, Gašper Tratnik v domžalskih vratih pa je dobro posredoval.

Domžalčani so prvič v napadu nase opozorili v 15. minuti, a niso izvlekli več od blokiranega strela, pozneje pa je spet zavladala domača zasedba, ki je imela v 19. in 24. minuti obetavni akciji, a obakrat njenima igralcema, Lucasu in Svitu Sešlarju, ni uspelo zadeti iz bližine.

V 35. minuti je napadalec Domžal Gašper Černe na drugi strani zadel, ko je odvzel žogo Matevžu Vidovšku, vendar je sodnik dosodil prekršek nad ljubljanskim vratarjem. Štiri minute zatem pa je Olimpija po prekršku Jana Đapa nad Sešlarjem prišla do enajstmetrovke. To je v 41. minuti zanesljivo unovčil Rui Pedro.

Vidovšek pa je moral znova posredovati v 43. minuti po prostem strelu Danijela Šturma, razpoloženi domžalski nogometaš pa je imel malce zatem še eno lepo priložnost, a je žogo poslal čez gol. Nekaj skrbi je nato v ljubljanske vrste vnesla poškodba kapetana Timija Maxa Elšnika, ki je še pred koncem prvega polčasa zapustil igrišče zaradi udarca v gleženj.

V 52. minuti pa so Domžalčani izenačili. Po podaji z leve strani je Vidovšek žogo odbil v sredino, kjer pa je bil Luka Topalović in jo poslal v mrežo za 1:1. Že sedem minut pozneje pa so gostitelji spet povedli. Takrat se je za strel s približno 30 metrov odločil Ratnik in premagal Tratnika, ki je stal nekoliko preveč iz svojih vrat.

Olimpija je nato spet imela več od igre, v 74. minuti pa je Rui Pedro le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Takoj zatem je na drugi strani zagrozila domžalska zasedba. Najprej je Šturm z roba kazenskega prostora zadel prečko, do odbite žoge je prišel Černe, vendar je izvrstno posredoval Vidovšek. Ta je ustavil tudi nov Topalovićev strel v 76. minuti.

Pozneje se je dvakrat pri Olimpiji pri zaključnem strelu znašel Nemanja Motika, vendar je obakrat slabo zaključil akcijo, tako kot tudi Admir Bristrić, ki je streljal v drugi minuti sodniškega dodatka. Na drugi strani je zadnjo priložnost za izenačenje zapravil Mirza Hasanbegović, ko je iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru žogo poslal precej mimo cilja.

Olimpija bo v 5. krogu v soboto gostovala pri Aluminiju, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Domžale
    Zmaji bodo morali z evropskih razburjenj preklopiti na realnost domačega prvenstva: v Stožice prihajajo Domžale.

DELI NA