Olimpiji preobrat v drugem polčasu

Triglav - Olimpija 1:4 (1:0)


* Športni center Kranj, gledalcev 800, sodniki: Glažar (Hajdina), Bezjak (Gorišnica), Kmetec (Orehova vas).
* Strelci: 1:0 Bubanja (19., 11-m), 1:1 Lovrečič (57.), 1:2 Lovrečič (69.), 1:3 Nikezić (86.), 1:4 Nikezić (87.).
* Triglav: Curanović, Klemenčič, Sever, Jelar, Đurković, Ovčina (od 66. Poplatnik), Šmit, Pokorn, Stojnić (od 58. Diallo), Šušteršič, Bubanja.
* Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Trifković, Fink, Nikezić, Đorđe (od 89. Mitrović), Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič, Baskera.
* Rumeni kartoni: Đurković, Šmit, Ovčina, Šušteršič; Nikezić, Trifković, Đorđe.
* Rdeč karton: Jović (18.).

Nogometaši Olimpije nadaljujejo z dobrimi igrami v spomladanskem delu prvenstva. V petem nastopu so zabeležili tretjo zmago, ob dveh neodločenih izidih pa že sedem tekem ne poznajo poraza. Ljubljančani so hkrati nadaljevali tradicijo uspešnih predstav v Kranju, kjer so v šestih prvenstvenih nastopih osvojili maksimalno število točk.

Za triglavane, ki so se po treh zaporednih gostovanjih, na katerih so vsakič dosegli po en zadetek, a povsod ostali praznih rok, prvič predstavili domačemu občinstvu v spomladanskem delu Prve lige Telekom, je bila ta tekma uvod v tri zaporedne domače preizkušnje - 13. aprila proti Celju in 17. aprila z Gorico.

Zmaga Olimpije ima še dodatno vrednost, saj so jo zeleno-beli dosegli z igralcem manj. Že v 18. minuti je moral teren zapustiti Boban Jović, ki je na golovi črti posredoval v slogu vratarja. Triglav je enajstmetrovko zaradi igre z roko zanesljivo pretvoril v vodstvo z 1:0, ki ga je zadržal vse do drugega polčasa.

Olimpija je do izenačenja prišla v 57. minuti po natančnem strelu Lovrečiča s približno 25 metrov, do vodstva pa po novi mojstrovini istega nogometaša, ki je svoj četrti zadetek v tej sezoni dosegel še z malce večje oddaljenosti, a tokrat s prostega strela.

Ko je Triglav vse moči usmeril v napad in morebitno izenačenje, je najboljši strelec Olimpije Nikola Nikezić še dvakrat zatresel mrežo. Najprej v 86. minuti, nato pa še minuto zatem.

Olimpija je na lestvici zadržala razliko do vodilnega Maribora, v naslednjih dveh krogih pa jo čakata še dve gostovanji; naslednjo soboto v Domžalah, 17. aprila pa v Kidričevem.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav – Olimpija

DELI NA