Olimpijino maščevanje
Olimpija je v 16. krogu Prve lige premagala ajdovsko Primorje s 3:0 (1:0).

Olimpijini igralci so se hitro pobrali po porazu v Kopru, pred domačimi gledalci v Stožicah premagali Primorje s 3:0 ter se mu maščevali za poraz na letošnji prvi medsebojni prvenstveni tekmi.

Ljubljančani, ki imajo po 16 krogih 17 točk, so tako na lestvici prehiteli tokratne tekmece in tudi Kranjčane ter zdaj zasedajo sedmo mesto.

Olimpija je precej bolje začela tekmo v Stožicah in imela kar nekaj priložnosti, med drugimi se je Adnan Bešić v deveti minuti znašel iz oči v oči z ajdovskim vratarjem Dawidom Pietrzkiewiczem, ki pa je dobil ta dvoboj.

Primorci so šele v 30. minuti sprožili prvi strel proti domačim vratom, ko je s prostega strela poskusil Simon Živec, a večje nevarnosti za Damirja Botonjića ni bilo.

Zeleno-beli so v zasluženo vodstvo prišli v 31. minuti. Zoran Zeljković je pobegnil po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je z glavo ajdovsko mrežo zatresel nekdanji igralec rdeče-črnih Davor Škerjanc.

Po zadetku so pogumneje v napad krenili tudi gosti in takoj zapretili prek Saše Aleksandra Živca, a do izenačenja niso mogli.

Drugi polčas je Olimpija spet začela podjetneje in svojo prednost podvojila v 58. minuti, ko je iz bližine svoj prvi zadetek v sezoni dosegel Gabriel Da Silva.

V 77. minuti je imel novo izjemno priložnost za Olimpijo Škerjanc, a je ostalo pri 2:0, izid pa se je znova spremenil minuto za tem, ko je Boban Jović od daleč odlično sprožil in dokončno odločil zmagovalca.

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Primorje
    Oglejte si izjavi s tekme 16. kroga Prve lige Olimpija-Primorje.

DELI NA