Osem minut za zmago
Nafta je v 24. krogu Prve lige v Lendavi izgubila proti Luki Koper z 1:2 (0:0).
 
V lendavskem športnem parku sta se v pomembnem srečanju za obe ekipi pomerili Nafta in Koper. Obe moštvi sta bili precej oslabljeni, v začetni enajsterici Nafte pa praktično ni bilo niti enega klasičnega obrambnega igralca. To so Koprčani znali unovčiti v drugem polčasu, ko so z zadetkoma branilcev Enesa Handanagića in Bojana Đukića prišli do osme zmage v prvenstvu in ostajajo na šestem mestu.

Lendavčani so po 12. porazu trdno na predzadnjem mestu.

Gosti so imeli ves prvi polčas pobudo, a brez prave nevarnosti za domača vrata. Po dobrih desetih minutah se je poškodoval nosilec Naftine igre Arpad Vaš, ki ga je z grobim prekrškom zaustavil Urban Žibert, toda gostujoči nogometaš jo je odnesel brez kartona, Vaš pa je moral zapustiti igrišče. V raztrgani igri brez pravih akcij so imeli v 30. minuti domači vseeno priložnost za vodstvo, ko je gostujoči vratar Ermin Hasić slabo izbil žogo ob posredovanju izven kazenskega prostora.

Strel Simona Pavla proti praznim vratom so gostujoči igralci izbili v kot. Po kotu z desne strani je Darko Atanasov z glavo sprožil čez gol. Na drugi strani je nevaren poskus Davorja Bubanje obranil domači vratar Aleš Ajlec, v sodniškem dodatku prvega dela pa so Koprčani v hitrem protinapadu prišli do najlepše priložnosti. Milan Osterc je z desne strani sprožil, Miha Korošec pa je žogo izbil v polje.

Nadaljevanje je v 51. minuti prineslo vodstvo mladim naftašem. Naser Kajtazi se je prebil po levi strani, njegovo lepo podajo pa je Boštjan Zelko z glavo s petih metrov preusmeril v mrežo. Po hudi napaki gostujoče obrambe je v 66. minuti Zelko s 35 metrov poslal žogo proti praznim vratom gostov, Koprčane pa je rešila vratnica. Koprčani so bili blizu izenačenju v 71. minuti, a je strel Ivice Guberca vratar Ajlec s težavo ubranil.

Bil pa je nemočen po tem, ko je po predložku Žiberta z glavo zadel Enes Handanagić z dobrih desetih metrov. Po izenačenju so gosti silovito pritisnili in 15 minut pred koncem je domači vratar rešil Nafto zaostanka, saj je odlično posredoval po strelu Đukića z glavo.

Toda prav Đukić je v 79. minuti zabil odločilni gol na tekmi. Po kotu z leve strani je žogo podaljšal Denis Popović, ta je preletela vse igralce, ob drugi vratnici pa jo je Đukić potisnil v mrežo. Nekaj zadnjih neorganiziranih napadov domačih ni prineslo spremembe izida, čeprav so globoko v sodniškem dodatku domači prek Kajtazija zapravili novo priložnost za vsaj točko.

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Koper
    Oglejte si izjavi iz Lendave, s tekme 24. kroga Prve lige Nafta - Koper.

DELI NA