Osmi krog s prenosom iz Nove Gorice
V osmem krogu Prve lige NZS si bodo obiskovalci spletne strani www.prvaliga.si lahko ogledali dogajanje v Novi Gorici, kjer gostujejo Domžale, vodilni Maribor se bo doma pomeril z letošnjim razočaranjem Rudarjem, medtem ko bo zelo zanimivo tudi v Stožicah, kjer se bosta merila Olimpija in Koper.

Gorica - Domžale - sobota, 01.09. / 17:00

Sodnik: Darko Čeferin
Prepoved nastopa: Welle Ndiaye (Gorica)

Novogoričani po porazu v Kranju doma želijo novih treh točk, Domžalčani pa v letošnji sezoni odlično igrajo v gosteh. Prvo domačo zmago so dosegli šele v prejšnjem krogu, sicer pa so v gosteh zbrali 3 zmage in poraz pri Mariboru. In medtem, ko se bo morala domača obramba osredotočiti na večino ofenzivnih igralcev Domžal, bodo gostje posebno pozornost posvetili Žigonu, ki je s šestimi zadetki prvi ligaški strelec.

Celje - Aluminij - sobota, 01.09. / 18:00

Sodnik: Sašo Habjanič

Celjani so v sedmem krogu pred domačim občiunstvom želeli premagati Maribor, slednje pa se jim pred 2.500 gledalci ni posrečilo. Po obetavnih uvodnih tridesetih minutah so povsem popustili, Mariborčani pa so ob dveh doseženih zadetkih imeli še kopico priložnosti. Zdaj v goste prihaja Aluminij, ki je nanizal štiri zaporedne zmage. Robert Kurež na listi strelcev lovi Žigona, medtem ko Celjani še naprej iščejo igralca, ki bo zakrpal vrzel, ki je nastala ob odhodu Romana Bezjaka. Seveda, v lastnih vrstah.

Maribor - Rudar - sobota, 01.09. / 20:00

Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: Arghus Soares (Maribor)

Mariborčani v Ljduskem vrtu Velenjčane pričakujejo kot absolutni favoriti, ker pa se tekma pregovorno začne z rezultatom 0:0, nogometaši Rudarja športno upajo na presenečenje. Zmagi za razbremenitev in nov zagon, ki so jo Velenjčani dosegli v šestem krogu proti Triglavu je sledil poraz pri Domžalah in če izgubijo še proti vijolicam, bodo rdeči kmalu spet na stari poti. Mariborčani tekmo pričakujejo povsem mirno. Včeraj so namreč izvedeli za imena nasprotnikov v Evropski ligi, ki bodo poskrbela vsaj še za tri nogometne praznike v Ljudskem vrtu, poleg tega pa je Dejan Mezga  pridobil slovensko državljanstvo in bo tako odselj nastopal kot domači igralec. Slednje pomeni, da bo imel Milanič dilemo manj pri sestavi ekipe, saj se je tu sedaj odprlo mesto še za enega izmed tujcev, ki je sicer sedel na tribuni.

Olimpija - Luka Koper, sobota, 01.09. / 20:00

Sodnik: Miran Bukovec

Po odhodu Ermina Šiljaka z mesta trenerja in Milenka Ačimoviča z mesta špornega direktorja, Ljubljančani začenjajo znova. Igra, ki so jo prikazali nogometaši Olimpije namreč ni bila takšna, kot bi si jo v vodstvu kluba želeli, tudi točkovni zaostanek pa govori v prid temu, da je bila nekakšna sprememba potrebna. Spremembe bo sedaj kot prvi trener pri Ljubljančanih uvajal Andrej Razdrh, ki je še pred tem vodil mladince. Verjetno bi si ob svojem debiju na klopi Ljubljančanov želel nekoliko lažjega nasprotnika, kot je Koper, ki je v prejšnjem krogu suvereno premagal Muro. Primorci bodo seveda tudi po tekmi v Ljubljani želeli na vsak način držati korak z Mariborčani, ter jih v medsebojnem dvoboju (ta prihaja spet v 10. krogu) tudi ujeti, zato je zanje zmaga v Ljubljani nujna.

Mura - Triglav, nedelja 02.09. / 17:00

Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: Marko Roškar (Triglav)

Nogometaši Mure so sedaj tudi uradno zaključili s tekmovanjem v kvalifikacijah za evropsko ligo, kar pomeni, da se bodo morali kar hitro spet osredotočiti na domača nogometna igrišča. Da prihaja Triglav v goste po tekmi z Laziem verjetno bolj ugaja Kranjčanom, saj še ne gre računati, da bi Muraši, sicer precej iztrošeni od ritma nedelja-četrtek, kar naenkrat pokazali povsem drug obraz, Kranjčani pa za priključitev sredini lestvice potrebujejo točke.

Tekst: NZS/MaK?
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA