Osterčev hat-trick
Domžale so v 21. krogu Prve lige izgubile proti HIT Gorici z 2:3 (1:2).

Novogoričani so v prejšnjem krogu s porazom v Mariboru prekinili niz treh zaporednih zmag, danes pa so v Domžalah očitno začeli novega. Čeprav so skoraj ves drugi polčas igrali z igralcem manj, so na krilih razigranega Osterca strli Domžalčane. Izkušeni novogoriški napadalec je zabil kar tri gole in tako največ pripomogel, da se je Gorica po dolgem
času (vsaj začasno) prebila na mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi.

Čeprav so Domžalčani igrali brez Teinovića, Zeca, Bengeza, Vidmarja in Bešića (med tekmo se je poškodoval še Brljak), so bolje začeli tekmo. Že v četrti minuti je zapretil Zatkovič, nato je Juninho v peti minuti preizkusil Žilićeve sposobnosti, sledila pa sta še nov Zatkovičev in Drevenškov poskus. Vse te zgrešene strele bi gosti s svojo prvo akciji lahko kaznovali z zadetkom, toda žoga po Kršićevem strelu s 25 metrov je končala v prečki. Četrt ure pozneje so bili gosti natančnejši.

Osterc je prišel do žoge za domžalskimi branilci, kljub naknadnemu "spremstvu" dveh domžalskih branilcev je iz vrat stekel Brljak, izkušeni napadalec pa je ukanil vse tri in žogo poslal v prazno mrežo. Veselje gostov pa ni dolgo trajalo, že v 31. minuti so domačini izenačili. Stojanović je z roba kazenskega prostora streljal, žoga pa je na poti proti mreži zadela enega gostujočih igralcev in presenetila nemočnega goriškega vratarja. Tik pred koncem polčasa so gosti spet povedli, z roba kazenskega prostora je drugič na tekmi zadel Osterc.

Čeprav so Novogoričani praktično cel drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je že v 50. minuti zaradi prekrška nad Juninhem moral z igrišča Djukić, pa to ni ustavilo nekdanjega reprezentanta Osterca. V 57. minuti je najprej Kršić z desetih metrov zadel prečko, odbito žogo pa je v mrežo pospravil nihče drug kot nekdanji slovenski reprezentant. V
nadaljevanju so pričakovano vajeti igre prevzeli domačini, gosti pa so bili nevarni v protinapadih.

V 74. minuti bi lahko tudi znova zadeli, a je Demirović s 13 metrov zadel le prečko. Deset minuti zatem pa so se znova veselili tudi domači navijači. V svojem kazenskem prostoru je namreč z roko igral Vetrih, sodnik Skomina pa je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Hanžič in postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

DELI NA