PLTS: Krog pred koncem

Prva liga Telekom Slovenije je zajadrala v zadnji teden letošnje sezone. Z nestrpnostjo pričakujemo razplet v boju za tretje mesto in evropske pokale, kot tudi potnika v dodatne kvalifikacije za obstanek. Kaj nam prinaša 35. krog?

LUKA KOPER – OLIMPIJA – sreda 22.5. / 17.30

Sodnik: Davor Drečnik
Prepoved nastopa: /

Kanarčki so si s porazom v Murski Soboti, kjer so ostali prvič praznih rok po sedmih prvenstvenih tekmah, otežili delo v boju za evropske pokale. Kljub temu pa imajo še vedno vse v svojih rokah, saj so v letošnji sezoni uspešnejši od Domžal na medsebojnih tekmah, tako da bi v primeru izenačenega točkovnega dosežka zasedli tretje mesto. Za uresničitev visokih ciljev pa bo potrebno premagati Olimpijo, ki je neobremenjena z rezultatom. Ljubljančani želijo prekiniti neugodno tradicijo gostovanj na slovenski obali, kjer na sedmih prvenstvenih tekmah še niso okusili zmage. Še več, velike težave imajo sploh z doseganjem golov, saj so julija 2011 zadnjič premagali koprskega vratarja na Bonifiki.

Več..

RUDAR VELENJE – MARIBOR – sreda 22.5. / 17.30

Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved nastopa: Uroš Rošer (Rudar) in Nejc Potokar (Maribor)

Rezultatska kriza Rudarja se je podaljšala na šest porazov iz zadnjih sedmih prvenstvenih tekem, ko so knapi kar petkrat streljali proti vratom nasprotnika s slepimi naboji. 223 minut dolg strelski post bodo poizkušali prekiniti proti državnim prvakom, ki so Velenjčane premagali na zadnjih desetih tekmah v prvenstvu. Vijoličasti so se po osvojeni lovoriki sprostili in Celju nasuli kar pet zadetkov. Poslanstvo bodo želeli nadaljevati tudi v Velenju, kjer bi lahko dobili priložnost tudi nekateri obetavni mladinci. Za vsak primer je Darku Milaniču na voljo tudi Marcos Tavares, ki je dva od šestnajstih zadetkov v sezoni dosegel ravno proti Rudarju.

Več..

DOMŽALE – GORICA – sreda 22.5. / 17.30

Sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved nastopa: Erik Janža (Domžale) in Miha Mevlja (Gorica)

Domžalčani so v Velenju izkoristili spodrsljaj Kopra in se mu pridružili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Za preboj v evropske pokale pa bodo potrebovali tudi kanček športne sreče in šest novih točk na računu. Gorico so v letošnji sezoni že dvakrat premagali, a ostali brez točk ravno pred domačimi gledalci, kjer so še vedno najskromnejše moštvo prvenstva. Goričanom se je po zagotovitvi obstanka odvalil velik kamen od srca, tako da bodo prvič v letošnji sezoni igrali brez pritiska. Modro-beli so neporaženi na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah, v želji po šestem mestu pa bodo morali omenjeni niz podaljšati na sedem.

Več..

TRIGLAV – MURA – sreda 22.5. / 17.30

Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: /

Gorenjci so si prvič v zgodovini kluba predčasno zagotovili pot do obstanka med prvoligaši, na katerega vse glasneje računajo v taboru Prekmurcev. Triglavani so se prebudili pod vodstvom Dušana Kosića, ki na preostalih dveh prvenstvenih tekmah pričakuje profesionalen pristop. Domači strateg računa na uspeh tudi proti Muri, saj je Triglav pred domačimi gledalci četrto najuspešnejše moštvo prvenstva. Obratno velja za goste, ki so na gostovanjih skupaj zbrali le sedem prvenstvenih točk. Za ohranitev devetega mesta pred Aluminijem pa bo potrebno ostati v Kranju vsaj neporažen, saj se pri Aluminiju še zdaleč niso sprijaznili z izpadom iz lige.

Več..

ALUMINIJ – CELJE – sreda 22.5. / 17.30

Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Matic Črnic, Marko Drevenšek, Tomaž Murko (vsi Aluminij) in Blaž Vrhovec (Celje)

Dobra znanca iz polfinala pokalnega tekmovanja se bosta pomerila še četrtič v slabih dveh mesecih dni, ko so se vse tri medsebojne tekme končale z neodločenim rezultatom. Slednji pa tokrat gostitelje ne zanima, saj krvavo potrebujejo zmago, če se želijo vrniti na deveto mesto prvenstvene lestvice, ki so ga izgubili po dolgih 31. krogih nad gladino. Utrujeni Celjani se na drugi strani še niso uspeli pobrati po uspehu iz pokalnega tekmovanja, kar so dobro občutili tudi v Mariboru, s petimi zadetki v svoji mreži. Celjani so izgubili kar tri od zadnjih štirih prvenstvenih tekem, Aluminij pa ne pozna zmage zadnjih šest krogov.

Tekst: Prvaliga.si / MKo
Foto: EKipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA