PLTS: Maribor povišal prednost

Začetek spomladanskega dela prvoligaškega prvenstva je vodilnemu Mariboru ob porazu Celja ponovno prinesel prednost sedmih točk. Domžalčani z zmago v Areni Petrol na četrto mesto, Rudar še tretjič letos porazil Goričane.

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

Maribor 2:1 Labod Drava
Plut 5', Jelič 72'; Kronaveter 18'.

Vodilni vijoličasti kljub ambicioznim napovedim Drave pred tekmo niso dovolili presenečenja in dosegli še osmo letošnjo domačo zmago. V tekmi, v kateri so gostitelji enako uspešno kot zadetke tresli tudi vratnice, lahko pozitivne zaključke poiščejo tudi Ptujčani. Držati izenačenje dobršen del tekme ob tem pa igrati aktivno je dober Dravin obet za čimprejšnji pobeg z zadnjih mest.

Mik CM Celje 0:1 Domžale
Čavušević 50'.

Da je Maribor ponovno skočil na +7 so v največji meri zaslužni Celjani oziroma Domžalčani. Badžimovi nogometaši so v Areni Petrol nenadejano prišli do vseh točk in presenetljivo skočili na zanje letos visoko četrto mesto. ˝Grofje˝ bodo na drugi strani verjetno še nekaj dni obžalovali prečko ob koncu in domnevno roko domžalskega branilca v napadu pred gostujočim zadetkom. Prvi letošnji domači poraz ˝grofov˝ utegne biti pozabljen že ob morebitnem celjskem slavju prihodnji teden v Lendavi.

Nafta Lendava 2:0 Primorje
Pekič 45', Dodlek 49'.

Na vzhodu nič novega. Nafta nadaljuje v jesenskem stilu in na domačem igrišču gostom ne dovoljuje uspeha. Tokratna žrtev Robovih varovancev je bilo Primorje, odpravljeno v razmahu štirih minut, ko sta domačinom nov komplet točk zagotovila Pekič in Dodlek. Prav Pekičev uspešen povratek na domačo sceno domačine, ki so z zmago točkovno že dohiteli predhodnike in naslednje tekmece, še posebno razveseljuje. Seveda pa ne Primorje; to se je z devetim porazom dotaknilo samega dna.

HiT Gorica 0:1 Rudar Velenje
Cipot 69'.

Z Junuzovićem ali brez, velenjski Rudar je v letošnji sezoni za Goričane nerešljiva uganka. Še tretja letošnja (druga v gosteh) zmaga ˝knapov˝ nad ˝kockarji˝ je goste nadvse približala tekmecem, ki se sedaj skupaj drenjata na petem oziroma šestem mestu. Z zmago, ki ima za Velenjčane predvsem motivacijske razsežnosti, so ti dokazali, da so zmožni vidnih rezultatov tudi v drugem prvenstvenem delu, medtem pa Glihove varovance čaka težka naloga kako varovance po manjšem padcu forme v zadnjih tekmah, ponovno spraviti v najvišjo prestavo.

Interblock 1:1 Luka Koper
Zahora 32' (11m.), Ipavec 29'.

Edini remi 21. kroga je pričaral ljubljansko-koprski obračun, ki pa je po delitvi točk nekoliko razočarane verjetno pustil kar oboje. Gostje so po vodstvu zapravili enkratno priložnost, da bi iz zadnjega mesta poleteli na osmo, na drugi strani pa tudi ambiciozni Interblock ne more vrednotiti točke kot velik uspeh. Toda časa za točke bo še veliko, tako eni kot drugi pa so tekom sezone že dokazali, da so sposobni precej boljši iger.

Lestvica: Maribor 43, Mik CM Celje in Nafta Lendava po 36, Domžale in HiT Gorica po 29, Rudar Velenje in Interblock po 28, Labod Drava in Luka Koper po 19, Primorje 18.

Pari prihodnjega, 22. kroga: Nafta Lendava – Mik CM Celje, Rudar Velenje – Interblock, oboje 28. t.m., Domžale – Maribor, Primorje – Koper, Labod Drava – Hit Gorica, vse 1.3.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Sportal

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA