PLTS: Polfinalisti uspešni

V 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije so dobro formo pred pokalnim tekmovanjem potrdili prav vsi udeleženci polfinala. Maribor je z visoko zmago nad Muro 05 ušel na deset točk, Aluminij in Triglav sta odščipnila točko konkurentom za tretje mesto, kateremu so vse bližje tudi Celjani, po zmagi na lokalnem derbiju.

Prvi sta zaplesali enajsterici Gorice in Olimpije. Gostitelji so namen po novih točkah izražali z ustvajanjem priložnosti, gostje pa so iskali pot do nove zmage preko večje posesti žoge. Prvi so povedli Goričani. Dejan Žigon je potrdil vlogo najboljšega klubskega strelca z izjemno natančno izvedenim prostim strelom v levi zgornji kot vratarja Elvisa Đafića. Olimpija je kmalu našla odgovor, saj je Nikola Nikezić le deset minut za tem uspešno realiziral najstrožjo kazen in zabil še petnajsti gol v letošnji sezoni. V drugem polčasu je tempo igre nekoliko padel, čeprav sta imeli obe ekipi dovolj priložnosti za spremembo rezultata. Za delitev točk sta precej zaslužna tudi oba vratarja, ki sta z nekaj izjemnimi obrambami navdušila še fotografe.

Ob Kamniški Bistrici so Domžale pričakovale novo zmago proti Aluminiju, a so se morale zadovoljiti še s tretjim neodločenim rezultatom zaporedoma. V trdi tekmi, ki ni postregla s pretirano lepim številom priložnosti za zadetek, so prevladovali gostitelji, ki so po čudovitem strelu Dragana Čadikovskega tudi povedli. Vodstvo so uspeli braniti do zadnjih minut tekme, ko je Sandro Bloudek s premiernim zadetkom izenačil in svojemu klubu pomagal do dragocene točke v boju za obstanek. Domžalčani so si tako nekoliko zakomplicirali izhodišče pred pomembnim gostovanjem v Kopru, Aluminij pa beži Muri 05 že na pet točk prednosti.

Dvoboj sosedov, tako geografsko, kot na prvenstveni lestvici, so videli gledalci v Velenju. Domačini so po dveh gostujočih porazih pričakovali novo domačo zmago, a je Gregor Bajde že v 6. minuti pokvaril načrte in popeljal Celjane v vodstvo. Na koncu se je minimalna prednost izkazala tudi za končni rezultat tekme, čeprav sta si obe ekipi pripravili vrsto obetavnih situacij za zadetek. Prednjačili so sicer nogometaši Rudarja, ki so v silovitem tempu pritiskali proti vratom Matica Kotnika, medtem ko so oslabljeni gostje iskali svoje priložnosti predvsem v hitrih protinapadih. Rudar ima po treh ničlah le še točko prednosti pred Triglavom, Celju pa se odpira nova fronta v boju za evropske pokale.

Prvo in zadnjeuvrščeno moštvo sta se udarila v Ljudksem vrtu. Mariborčani so, dodatno motivirani po dveh prvenstvenih porazih, krenili v tekmo silovito in na krilih povratnika Agima Ibraimija dosegli dva lepa zadetka. Premoč so potrdili tudi v drugem polčasu, naprej po domiselni akciji, ki jo je zaključil Goran Cvijanović, nato pa še z zadetkom Roberta Berića, po asistenci junaka tekme, Ibraimija. Na drugi strani so imeli tudi Muraši, ki so proti vijoličastim vratom sprožili kar 13 strelov, nekaj zrelih priložnosti, vendar sta bila predvsem Mario Sačer in Marko Šimič premalo natančna. Državni prvaki so z zmago ponovno povečali svojo prednost pred Olimpijo, Prekmurci pa so vse bolj oddaljeni od devetega mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Za nedeljsko nogometno popoldne sta poskrbeli moštvi Triglava in Kopra, ki v zadnjem obdobju igrata v zelo dobri formi. Gostje so po uvodnem pritisku doživeli hladen tuš v 22. minuti, ko je Petar Stojnić spretno potisnil žogo v mrežo izkušenega Ermina Hasića. Koprčani so po zaostanku zaigrali še bolj zavzeto, a je v vrstah Triglavanov blestel vratar Žan Pelko, ki je nanizal nekaj izjemnih obramb. Nagrada za trud Primorcev je prišla v 72. minuti tekme, ko je Ivica Guberac, ki je odslužil kazen zaradi kartonov, natančno meril z razdalje. Tudi v zadnjih minutah tempo igre ni popustil, tako da bi se rezultat lahko še spremenil. Kljub vsemu je ostalu pri delitvi točk, s katero sta se strinjala oba stratega.

Tekst: MKo /Prvaliga.si
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA