PLTS: Sobota premešala sredino, nedelja namučila vodilna

27. krog Prve lige Telekom Slovenije je potrdil tezo, da je tekmovanje prešlo v najbolj dramatično fazo, saj praktično ni bilo ekipe, ki ne bi trepetala za svoj končni izkupiček. Taktično obarvana sobota je prinesla spremembe na prvenstveni lestvici, dan kasneje pa sta vodilna z velikimi težavami odpravila nižje postavljeni moštvi.

V Velenju sta se Rudar in Gorica pomerila za šesto mesto na razpredelnici in prikazala enakovredno predstavo. Prvi del se je končal z nekaj zamujenimi priložnostmi na obeh straneh in začetnim rezultatom, ki pa se je spremenil kmalu v nadaljevanju, ko je Mate Eterović rutinirano vnovčil natančno podajo Aleša Jeseničnika, z enajstim zadetkom v prvenstvu. Goste je vodstvo domačih nekoliko presekalo, tako da so kmalu za tem popustili v igri. V zaključku obračuna sta imeli obe ekipi dovolj priložnosti za spremembo rezultata, vendar je ostalo pri tretji zmagi Rudarja v spomladanskem delu sezone nad neposrednim konkurentom na lestvici in drugem zaporednem poraz Goričanov brez danega zadetka.

Koper je proti Celju dočakal konec serije petih neodločenih rezultatov, vendar ne na način, kot bi si ga v moštvu želeli. Celjani so namreč zatresli mrežo na Bonifiki prvič po sušnih štirih tekmah, kar je bilo dovolj za pomembne tri točke in četrto mesto prvenstvene lestvice. Primorci, ki so večji del tekme igrali brez izključenega Ivice Guberaca, so imeli več od igre in si ustvarjali lepe priložnosti, a je razpoložena celjska obramba, na čelu z Maticem Kotnikom, vse poizkuse uspešno odbijala. Disciplinirano igro gostov je nadgradil Alexander Srdić, z drugim zadetkom v spomladanskem delu sezone. Celjani so v tem obdobju še četrtič ohranili mrežo nedotaknjeno, Koprčani pa ostajajo brez zmage že osem zaporednih prvenstvenih tekem.

Varovanci Stevana Mojsilovića so proti Muri 05 naskakovali četrto domačo zmago v prvenstvu, a bili, še enkrat več, neuspešni. V odprtem prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, čeprav sta si obe ekipi pripravili kopico zrelih priložnosti. Na trenutke je bila celo nevarnejša ekipa Anteja Šimundže, ki je veliko stavila na hitre protinapade. Drugi del je bil nekoliko manj dinamičen, čeprav sta ekipi dosegli dva zadetka. Domačine je v vodstvo z izjemnim strelom od daleč popeljal Darko Zec, gostje pa so kmalu odgovorili po lepi akciji Dejana Kurbusa in Vedrana Vinka. Domžale bodo skromen domači izkupiček želele popraviti proti Olimpiji, Mura 05 pa se odpravlja v Velenje, kjer bo skušala nadaljevati z dobrim nizom rezultatov.

Pristaši Triglava so končno dočakali prvo domačo tekmo svojega kluba v spomladanskem delu sezone, ki pa se je končala, kot predhodna gostovanja, z novo ničlo. Domačini so tekmo z Olimpijo začeli odlično in si že po dvajsetih minutah tekme pripravili odlično izhodišče. Boban Jović je moral zaradi vratarskega vložka predčasno pod prho, Davor Bubanja pa je zanesljivo izvedel enajstmetrovko. Številčno oslabljene goste pa je težek položaj predramil, tako da so v drugem polčasu zaigrali precej bolj podjetno. Z dvema lepima zadetkoma od daleč je zablestel Anej Lovrečič, ki mu je v zaključku tekme sledil Nikola Nikezić, z desetim in enajstim golom v letošnji sezoni. Olimpija v drugem delu sezone ne pozna poraza, Triglav pa bo prve spomladanske točke iskal proti Celju brez Siniše Brkiča, ki je kmalu po tekmi z zeleno-belimi, ponudil odstop.

V Kidričevem je bil na sporedu lokalni obračun med Aluminijem in Mariborom, ki so ga na dramatičen način dobili državni prvaki. Vijoličasti so začetno pobudo hitro realizirali, ko je v kazenskem prostoru domačih najvišje skočil Nusmir Fajić. Varovanci Edina Osmanovića, ki se je premierno predstavil domačim gledalcem, pa se niso predali, saj je Robert Kurež prekinil strelski post po čudoviti globinski žogi Sandra Bloudka. V nadaljevanju podobna tekma. Domači bi lahko prišli do presenetljivega vodstva preko Gorazda Zajca, ki je meril v vratnico, pri gostih pa je bil najbolj nevaren Robert Berić. Mariborčani, ki so v zaključku ostali brez izključenega Nejca Potokarja, so nagrado za nepopustljivost dočakali v zadnji akciji tekme, ko je bil najbolj priseben Goran Cvijanović.

Tekst: MKo/Prvaliga.si
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA