PLTS: Za vikend štiri tekme, Koper in Domžale v sredo

Prva liga Telekom Slovenije bo ta konec tedna zakorakala že v 31. tekmovalni dan. Šest krogov pred zaključkom prvenstva ostajajo odprta še številna vprašanja, tako o novem prvaku, kot tudi o potniku v 2. SNL. Zelo vroče je predvsem v boju za tretje mesto, ki bo vrhunec doživel prav v prihajajočem krogu.

OLIMPIJA – MURA 05 – sobota 4.5. / 16.00

Sodnik: Darko Čeferin
Prepoved nastopa: Nikola Nikezić (Olimpija)

Prvi se bosta pred kamerami TV Slovenije pomerili ekipi Olimpije in Mure 05. Ljubljančani so v zadnjem obdobju izgubili svežino, ki jih je krasila na začetku drugega dela sezone. Prekmurci pa so ponovno v manjšem rezultatskem krču, ki je povečal zaostanek za devetouvrščenim Aluminijem na pet točk. Andrej Razdrh, ki bo pogrešal najboljšega strelca prvenstva, želi čim prej osvojiti drugo mesto, tako da računa na novo zmago, že peto prvenstveno zapored nad ekipo Mure 05. Ante Šimundža na drugi strani nujno potrebuje točke v boju za obstanek, tako da bo skušal spregledati medsebojno statistiko, ki glasno sporoča, da črno-beli v Stožicah še niso osvojili točke.

Več..

TRIGLAV – MARIBOR – sobota 4.5. / 17.00

Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Enis Đurković (Triglav)

Nogometaši Triglava, ki so pod vodstvom Dušana Kosiča nepremagani že na šestih tekmah v vrsti, bodo skušali dober vtis iz prve polfinalne tekme Pokala Slovenije potrditi s tretjo zaporedno zmago nad moštvom Maribora pred domačimi gledalci. Državni prvaki še vedno gledajo le nase in uspešno plujejo prot novemu državnemu naslovu, kot tudi ubranitvi pokalne lovorike. Kljub temu pa so v zadnjem obdobju precej manj prepričljivi kot sicer, saj so v drugem delu prvenstva doživeli prav takšno število porazov, kot v celotni lanski sezoni. Triglav bi se z zmago lahko prebil na šesto mesto prvenstvene lestvice, medtem ko bi tri točke za vijoličaste prišle še kako prav pred prihajajočim velikim derbijem z Olimpijo.

Več..

CELJE – GORICA – sobota 4.5. / 17.30

Sodnik: Damir Skomina
Prepoved nastopa: Taulant Kadrija

Planet TV bo prenašal zanimivo tekmo med Celjem in Gorico, ki sta se na zadnjih petih medsebojnih prvenstvenih tekmah razšla z neodločenim rezultatom. Celjani so dobro formo med tednom potrdili tudi v Pokalu Slovenije proti Aluminiju, sicer glavnemu tekmecu Gorice v borbi za obstanek. Prav naporen ritem tekem in nekatere poškodbe pa so lahko voda na mlin Goričanov, ki ne poznajo zmage na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah. Miloš Rus veliko stavi predvsem na čvrsto obrambo, najmanj prebojno med vsemi prvoligaši. Miran Srebrnič na drugi strani veliko pričakuje od Dejana Žigona, ki lahko z individualno kakovostjo priskrbi dragocene točke v boju za obstanek.

Več..

ALUMINIJ – RUDAR VELENJE – nedelja 5.5. / 17.00

Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: Leon Črnčič, Ivan Firer, Senad Jahić in Denis Klinar (Vsi Rudar)

Za nogometno obarvano nedeljsko popoldne bosta zadolženi ekipi Aluminija in Rudarja, ki preživlja rahlo rezultatsko krizo v obliki treh zaporednih porazov. Kidričani pod vodstvom Edina Osmanovića pridno zbirajo točke predvsem na domačem igrišču, kjer sta trpeli tudi enajsterici Maribora in Olimpije. Rudar je na drugi strani izjemno skromen na gostujočih zelenicah, kjer je v letošnji sezoni le enkrat vknjižil tri točke. Medsebojna statistika je na strani nogometašev Aluminija, ki so ob dveh prvenstvenih zmagah Velenjčane izločili tudi iz pokalnega tekmovanja. A zadnjo tekmo teh dveh nasprotnikov je prepričljivo dobil Rudar, ki pa bo tokrat močno oslabljen.

LUKA KOPER – DOMŽALE – sreda 8.5. / 20.00

Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: Miroslav Čovilo in Bojan Đukić

Vrhunec 31. kroga bomo dočakali z manjšo zamudo, saj se bosta Koper in Domžale v boju za tretje mesto prvenstvene lestvice udarila šele v sredo. Obe moštvi sta bok ob boku praktično skozi celoten del sezone, kar je še eden izmed razlogov za vedno večje rivalstvo med omenjenima kluboma. Poleg tega v obeh ekipah kar mrgoli kakovostnih mladih nogometašev, ki bodo v prihodnje zagotovo soustvarjali slovensko nogometno zgodovino. Napetemu obračunu prigovarja tudi medsebojna statistika. Na dosedanjih 46. prvenstvenih tekmah med Koprom in Domžalami so Primorci zbrali le eno zmago več od letošnjih konkurentov v boju za evropske pokale. Zanimivi so bili tudi vsi trije obračuni v aktualni sezoni, ki so se vsakič končali z drugačnim razpletom.

Tekst: MKo /Prvaliga.si
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA