Paez dvakrat v polno
Interblock je v 20. krogu Prve lige premagal Domžale z 2:1 (2:1).

Interblock je proti Domžalam vknjižil sedmo zmago v sezoni. Kljub temu, da so bili izbranci Vlada Badžima večinoma boljši tekmec, pa je Paez v uvodnih 20 minutah dvakrat zadel in poskrbel za pomembne točke v boju za obstanek. Domžale so na drugi strani doživele deveti poraz, na lestvici imajo le točko prednosti pred današnjimi tekmeci.

Čeprav so nastopili brez Iličića, Tabota, Majcna in Finka ter so ena slabših ekip slovenskega prvenstva pri doseganju golov, so Ljubljančani tekmo začeli odlično. Po 20 minutah so vodili že z 2:0, obakrat pa je zadel Paez. Najprej že v tretji minuti. Valenčič je z desne strani podal pred vrata gostov, kjer je iz neposredne bližino z glavo zadel Paez.

Drugi gol je dosegel v 20. minuti, ko je v protinapad krenil Smukavec in dobrih 20 metrov pred domžalskimi vrati podal do samega Paeza, temu pa ni bilo težko povišati vodstva.

Toda gosti so se hitro vrnili v igro. V 22. minuti je Drevenšek s svojim značilnim, močnim strelom s 25 metrov zadel levi zgornji kot vrat nemočnega vratarja Rozmana. Tudi sicer so bili Domžalčani večino polčasa boljši tekmec, izenačenje pa je kar nekako viselo v zraku. A do njega ni prišlo, pa čeprav je Drevenšek v 42. minuti z vsega štirih, petih metrov zgrešil nemogoče.

V drugem polčasu so spet prvi zapretili domačini prek Rapnika, ob njegovem poskusu se je izkazal Vidmar. Sicer so imeli več od igre Domžalčani (ti so nastopili brez Brljaka, Bengeza, Zeca in Bešića), ki pa si zaključnega strela niso znali pripraviti. Šele v 61. minuti je Drevenšek poskusil z glavo, vendar je žogo slabo zadel, tako da Rozman ni imel težkega dela.

Malce bolj vroče je bilo tudi v 71. minuti, ko so Domžalčani zahtevali najstrožjo kazen po domnevnem prekršku nad Apatičem. Sodnik Huselja pa ni zapiskal, tako kot tudi v 80. minuti, ko so najstrožjo kazen zahtevali domači po padcu Rapnika. V tem zadnjem delu igre sta ekipi "uprizarjali" zgolj polpriložnosti (z izjemo zadnje minute, ko so gosti žogo izbili z golove črte), tako da se izid ni več spremenil.

SORODNE NOVICE

DELI NA