Pestra velikonočna sobota

Praznično obarvani 26. krog Prve lige Telekom Slovenije je postregel z nekaterimi kozmetičnimi popravki na prvenstveni lestvici, ki bodo zagotovo pripomogli k še bolj razburljivemu nadaljevanju sezone.

Ponovno se zapleta v boju za obstanek, kjer je Mura 05 s prvo zmago po petih manj uspešnih tekmah, ujela korak z ostalo konkurenco. Pod vrhom pa blestijo Domžale, ki so z izjemno gostujočo formo začele dihati za ovratnik favorizirani Olimpiji. Koper in Aluminij nadaljujeta s svojo rekordno serijo rezultatov, kar je na določen način uspelo tudi Mariboru, z deseto zaporedno prvenstveno zmago nad Rudarjem.

Tekma med Gorico in Domžalami je še tretjič v letošnji sezoni pripadla gostujoči ekipi. Močno oslabljeni Goričani so po dokaj enakovrednem prvem polčasu prišli do enajstmetrovke, ki jo je izvajal Nejc Praprotnik, a se razpoloženi soimenjak Vidmar, ki je z nekaj izjemnimi posredovanji blestel že v prvem delu, ni dal premagati. Domžalčani so v nadaljevanju zaigrali bolj zavzeto in kmalu je Žiga Kous kronal domiselno akcijo celotne ekipe z edinim zadetkom na tekmi. Najboljša gostujoča ekipa prvenstva je rutinirano ohranila vodstvo do konca srečanja, modro-beli pa so ob prvi spomladanski ničli, ostali še brez izključenega Janija Šturma. Gorico sedaj čakajo kar štiri zahtevna gostovanja v vrsti, Domžale pa bodo pred domačimi gledalci odigrale kar tri prvenstvene kroge zaporedoma.

Edino srečanje brez zadetkov so videli gledalci v Celju, kjer domačini niso uspeli kronati terenske premoči nad Aluminijem. Nogometaši iz Kidričevega so sicer imeli kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek, pri čemer je prednjačil Sando Bloudek, ki je najresneje zapretil s strelom v vratnico. Domači so poizkušali predvsem z udarci od daleč, saj jim gosta gostujoča obramba ni dopuščala veliko prostora za kombiniranje. Celjani so že tretjič na štirih spomladanskih tekmah ohranili mrežo nedotaknjeno, Aluminij pa je serijo tekem brez zmage podaljšal na dvanajst. Generalka pred polfinalom Pokala Slovenije napoveduje napet boj za finalno vstopnico, za katero imata obe ekipi enakovredne možnosti.

V Murski Soboti so domači gledalci le dočakali prvo spomladansko zmago svojih ljubljencev, šesto v letošnji sezoni. Na drugi strani pa Triglav, ki je ponovno igral dopadljivo, ostaja brez točkovnega vpisa v tem letnem času. Domačini so v tekmo krenili odločno in preko prvenca Dejana Kurbusa tudi povedli. Gostje pa so odgovorili kmalu za tem, saj je bil v kazenskem prostoru Mure 05 najspretnejši Davor Bubanja. V nadaljevanju je imel več od igre Triglav, ki je moštvo Mure 05 nadstreljal s 16:9. A številne priložnosti, predvsem Đurkovića, so ostale neizkoriščene, kar pa ne velja za napako Darjana Curanovića, ki je Mariu Sačerju podaril zadetek za pomembne tri točke. Prekmurci se na ta način vračajo v igro za obstanek, saj jih od osmouvrščenega Triglava ločijo le tri točke in zaostala tekma.

V Ljudskem vrtu se je ponovila zgodovina. Državni prvaki so z deseto zaporedno prvenstveno zmago nad Rudarjem utišali kritike po porazu z Domžalami, Robert Berić pa je velenjskemu prvoligašu zabil že četrto tekmo zapored. Vijoličasti so v tekmo krenili silovito in preko Dejana Mezge povedli, tudi z nekaj sreče. Gostje so ostali zvesti svoji napadalni filozofiji in se vodstva favoriziranega tekmeca niso ustrašili. Minut prevlade na dvorišču vodilnih v prvenstvu pa niso uspeli realizirati, za kar je prišla dvojna kazen v obliki zadetkov. Marcos Tavares si je podaril lepo darilo za rojstni dan, manj praznične sreče pa je imel Aleksander Rajčević, ki si je huje poškodoval koleno. Rudar je dober vtis potrdil z zadetkom rezervista Mateja Podlogarja, točke pa bo iskal proti nižje rangiranim tekmecem od Maribora.

Najbolj dramatično je bilo zagotovo v Stožicah, kjer se je napetost stopnjevala tekom celotnega srečanja. Olimpija prevlade v prvem polčasu ni uspela kronati z zadetkom, gostje pa se za to lahko zahvalijo tudi Bobanu Joviću, ki je zastreljal najstrožjo kazen. V nadaljevanju pa prava srhljivka. Gledalci so videli kar tri zadetke v pičlih šestih minutah, od tega dva v mreži Kopra. A to še ni bilo vse, saj je Rodolfo Vanoli poslal v igro motiviranega Jean-Philippa Mendy-ja, ki je v samem finišu tekme še drugič poravnal rezultat. Ostalo je pri remiju, čeprav sta obe ekipi imeli dovolj priložnosti za tri točke. Olimpija ne pozna poraza že šest zaporednih prvenstvenih tekem, Koper pa je že petič v nizu remiziral.

Prva liga Telekom Slovenije se s 25. krogom nadaljuje že med tednom. V torek bo na sporedu štajerski derbi med Celjem in Mariborom, dan kasneje pa ostale štiri preložene tekme.

Tekst: Prvaliga.si/MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA