Pet golov, dva izključena

Maribor je v 26. krogu Prve lige premagal Labod Dravo s 3:2 (1:1).

Maribor je do zmage proti zadnjeuvrščeni Dravi prišel šele v izdihljajih tekme, čeprav bi lahko že v prvem polčasu dvoboj odločil v svoj prid.

A na koncu so se "vijoličasti" vseeno veselili treh točk, ki jih ohranjajo v boju za vrh, kjer ima Koper ob tekmi manj trenutno dve točki naskoka.

Domačini so imeli v prvem polčasu več priložnosti, a je goste večkrat rešil danes razpoloženi vratar Gregor Fink. Tako je med drugim v 25. minuti dvakrat obranil strel iz neposredne bližine Marcosu Tavaresu. Prvi gol je padel v 17. minuti. Tavares je izvedel prosti strel z desne strani, meril je natančno in žoga je zletela pod prečko v mrežo.

Od 29. minute so domačini igrali z igralcem manj, takrat pa so gosti tudi izenačili. Zoran Pavlovič je s polovice igrišča poslal dolgo žogo, ki je preletela Suada Filekovića, do nje je prišel Abdul Razak Ekpoki, bil v priložnosti za gol, a ga je Fileković zrušil ter moral iz igre. Pavlovič je nato z bele točke izid izenačil.

Mariborčani so bili tudi z igralcem manj nevarnejši, saj so se Ptujčani bolj usmerili na obrambno igro s protinapadi. V 55. minuti je Aleš Mejač po dvojni podaji s Tavaresom prišel pred gostujoča vrata, a je njegov poskus Fink odbil v kot. V 70. minuti so si domači priigrali novo vodstvo. Flavio je začel napad po levi strani, Fink je žogo odbil le do Dejana Mezge, ki je žogo z glavo poslal v nebranjeno mrežo.

Od 72. minute so tudi gosti igrali le z desetimi igralci, saj je Matjaž Lunder zaradi prekrška nad Flaviem dobil drugi rumen karton. V 83. minuti so gosti kljub temu izenačili. Pavlovič je prodrl po levi strani in poslal visoko žogo v kazenski prostor. Ta je preletela vse igralce in tudi danes nezanesljivega vratarja Marka Raniloviča, Ivan Filipovič pa je iz bližine žogo poslal v mrežo.

A veselje gostov je bilo kratkotrajno, saj so domači že v naslednjem napadu prišli do tretjega zadetka. Tokrat je Dejan Školnik prodrl po levi strani, poslal žogo po tleh v kazenski prostor, tam se je spet odbila do Mezge, ki je natančno meril v levi spodnji kot gostujočih vrat.

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Maribor - Drava
    Oglejte si odmeve s tekme 26. kroga Prve lige med Mariborom in Labodom Dravo.

DELI NA