Pet golov na Areni Petrol
Izbrancem Slaviše Stojanovića je tudi proti Novogoričanom uspelo nadaljevati niz brez poraza na domačem terenu. Večino dela so tokrat opravili že v prvem polčasu, ko so takoj od začetka pritisnili proti vratom gostov ter prek Biščana in Koruna tudi dvakrat zadeli. Celjski nogometaši so se tako utrdili na tretjem mestu, medtem ko Novogoričani ostajajo v sredini lestvice.

Celjani so imeli pobudo vse od začetka. Vztrajno so napadali kazenski prostor gostov, zaradi dejstva, da je bila zelenica razmočena, pa so se odločali tudi za strele od daleč. Pri tem je prednjačil Gobec, enega nevarnejših poskusov z 20 metrov pa je v deseti minuti sprožil Chacana, čigar strel je Simčič s težavo ukrotil. Vodilni zadetek je napovedal Biščan v 21. minuti, dosegel pa ga je v 25., potem ko je Korun lepo podal v kazenski prostor, domača obramba je zastala in dovolila Biščanu neoviran strel z glavo.

Tudi po zadetku so bili podjetnejši gostitelji, ki so v 36. minuti podvojili prednost. Po strelu Močića z glavo je Gorinšek z roko preprečil žogi pot v mrežo, zato je glavni sodnik Vehar upravičeno pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Korun. Novogoričani so bili še najnevarnejši v 18. minuti, ko je v eni sami akciji Šeliga obranil strela Djukića, ob koncu polčasa pa je izjemno priložnost zapravil še Nebojša Kovačević, ki je zgrešil prazna vrata.

Zelo dinamičen je bil tudi začetek drugega polčasa, saj sta takoj padla dva zadetka. Najprej je v 49. minuti na 3:0 povišal Močić po podaji Biščana, dve minuti pozneje pa je napako domače obrambe za razliko od prvega polčasa le kaznoval Nebojša Kovačević. V tem delu igre so bili nogometaši Primoža Glihe bolj pogumni in večkrat pretili domačemu vratarju. Pri tem je bil najbolj aktiven Velikonja, a njegovi streli so bili nenatančni.

Toda niti Celjani niso popuščali. Še naprej so pritiskali proti golu Novogoričanov, posledica tega je bila tudi izjemna priložnost Chacane, ko je žogo po njegovem strelu z glavo z golove črte izbil Drahno. Kazen za zgrešeno priložnost je takoj sledila. Kršić se je namreč na drugi strani odločil za strel s 25 metrov in lepo zadel za 3:2, kar je bil tudi končni izid tekme v Celju, čeprav sta Nebojša in Mladen Kovačević ob koncu zapravila tudi veliko priložnost za izenačenje.

SORODNE NOVICE

DELI NA