Petarda Gorice za Prvo ligo

Triglav Kranj - Gorica 0:5 (0:2)

* Športni center Kranj, sodniki: Obrenović, Kordež, Pospeh.
* Strelca: 0:1 Begić (25.), 0:2 Osuji (29.), 0:3 Marinič (56.), 0:4 Grudina (62.), 0:5 Kolenc (69.).
* Triglav Kranj: Arko, Bojić (od 35. Majcen), Rogelj, Arh Česen, Milanović, Gliha (od 35. M. Wilmots), Mertelj, Udovič (od 46. Janković), Čerimagić, Mlakar, Petric (od 54. Ahmetaj).
* Gorica: Marjanović, Tomiček, T. Kavčič, Bardanca, M. Kavčič (od 77. Paljk), Jermol, Grudina, Marinič (od 60. Kolenc), Begić (od 68. Hodžić), Volarič, Osuji.
* Rumeni kartoni: Bojić, Čerimagić; Bradanca.
* Rdeči karton: /.

Po prvi tekmi boja za prvo ligo v Novi Gorici sta bila tekmeca izenačena. Na povratni pa si je prvoligaški status po enoletnem igranju v drugi ligi zagotovila Gorica, ki je v Kranju presenetljivo visoko porazila domači Triglav.

Poleg Gorice bodo tako v prvi ligi v sezoni 2020/21 igrali še Celje, Maribor, Olimpija, Mura, Aluminij, Bravo, Tabor Sežana, Domžale in Koper.

Gorica je bila večji del povratne tekme za popolnitev prve lige boljši tekmec, izkoriščala pa je številne napake domačega moštva, ki je bilo povsem nebogljeno.

Letošnji drugoligaš iz Nove Gorice pa bi kaj lahko slavil še z višjo razliko, a so varovanci Borivoja Lučića zapravili številne lepe priložnosti.

Tako se je že v četrti minuti 17-letni Tjaš Begić soočil iz oči v oči z domačim vratarjem Jalnom Arkom, ki je obranil poskus mladega napadalnega vezista.

V naslednjih minutah so zapretili tudi Kranjčani, a večjih težav Darku Marjanoviću v vratih vrtnic niso povzročili. V prvi polovici prvega polčasa je nato ritem igre padel, potem pa je sledil dvojni udarec Goričanov.

V 25. minuti je po akciji, ki jo je začel Bede Amarachi Osuji, nadaljeval pa Luka Volarić, zadel mladi Begić. Štiri minute kasneje je bil z glavo po podaji Mattea Tomičeka z desne strani natančen Osuji.

Trener Triglava Vlado Šmit je že v 35. minuti na igrišče poslal Luko Majcna, a z izjemo enega močnega strela od daleč tudi slednji ni bil nevaren za vratarja Marjanovića. Na drugi strani je Matija Kavčič po slabem strelu z velike oddaljenosti skorajda presenetil nepozornega Arka, a je domačega vratarja rešila vratnica.

V drugem polčasu je moral domači vratar še trikrat po žogo v svojo mrežo. Kranjčani so vse sile usmerili v napad, kar je puščalo več prostora Goričanom, ki so vodstvo povišali v 56. minuti, ko je po podaji Osujija zadel Leon Marinič.

V 62. minuti je za četrti zadetek poskrbel Rok Grudina, ki je z nekaj metrov po podaji Volariča le še potisnil žogo v prazno mrežo.

Peti zadetek je znova pripravil Osuji, ki je z glavo lepo zaposlil rezervista Jako Kolenca, ki je postavil končni izid v 69. minuti tekme za ekspresno vrnitev Novogoričanov v prvoligaško druščino.

Triglav si je sicer prizadeval doseči častni zadetek, a jim do konca tekme ni uspelo zatresti Marjanovićevih vrat.

Jubilejna 30. sezona v PLTS se bo začela 12. avgusta. Gorica bo v prvem krogu gostovala v Ljubljani pri Olimpiji, Kranjčane pa čaka sezona v drugem rangu slovenskega nogometa.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Nedeljski dvoboj v Novi Gorici se je končal z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij bo odločal spopad v Kranju. Kdo bo del Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2020/21?
  • 26.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    O prvoligašu se bo odločalo v Kranju
    Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se na današnji prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Povratna tekma bo v četrtek, 30. julija v Kranju.
  • 25.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Bodo prvoligaški nogomet v sezoni 2020/21 spremljali v Kranju ali Novi Gorici. Primorci se želijo po letu premora vrniti med prvoligaše, svojo računico pa imajo tudi Gorenjci.
  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do točke v zadnji minuti
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?
  • 03.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav po preobratu do še druge zmage
    Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:1).
  • 01.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Etien Velikonja se je v dres Gorice vrnil z dvema goloma, Aleš Mertelj je odigral pomembno vlogo pri zmagi Triglava. V prvem pomladanskem krogu so bili uspešnejši Gorenjci, kdo se bo veselil na Primorskem?
  • 07.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na zadnji tekmi kroga slavje Gorice
    Nogometaši Gorice so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kranju premagali Triglav s 4:2 (1:1).
  • 04.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Kranj bo gostil zaključno tekmo 12. kroga #PLTS, ki bo zadnja pred oktobrskim reprezentančnim premorom. Kranjski orli bodo gostili novogoriške vrtnice. Bodo Primorci tudi na Gorenjskem ostali neporaženi?

DELI NA