Petarda Primorja zmajem
Primorje je v Domžalah v 7. krogu Prve lige visoko premagalo Olimpijo s 5:1 (1:0).

Moštvi z dna slovenske prvenstvene lestvice sta tekmo odigrali na stadionu v Domžalah, ki ga Ajdovci v uvodu sezone 2010/11 koristijo kot svoje domače igrišče.

Zadnjeuvrščeno Primorje, ki glede na danes videno nikakor ne sodi prav na dno prvenstvene razpredelnice, je v drugem polčasu Olimpiji nasulo štiri gole, vpisalo prvo zmago in jo preskočilo na lestvici.

Olimpija po sedmih krogih ostaja brez zmage na desetem mestu in spremembe v Ljubljani tokrat niso prinesle niti nekatere kadrovske spremembe v vodenju ekipe z začetka tedna. Še več, tudi po odstopih Ljubljančanom ne gre in Primorci so kar petkrat matirali vratarja Olimpije Kristiana Lipovca.

Primorje je povedlo že v 14. minuti z mojstrskim golom Simona Živca, ki se je odločil za neposreden strel na gol s 30 metrov in žogo natančno usmeril v levi zgornji kot ljubljanskih vrat, to pa je bil tudi edini zadetek v prvem delu.

Po polčasu je Primorje do vodstva z 2:0 prišlo iz prekinitve, ko je bil najvišji Alen Čoralič, nato se je med strelce vpisal še Darko Kremenovič. Čez dve minuti je do častnega zadetka za Olimpijo prišel Enes Rujovič, a je že kmalu sledil hladen tuš, ko je četrti zadetek na tekmi za nogometaše iz Ajdovščine dal Jaka Ihbeisheh.

Olimpija je tekmo po izključitvi Milana Anđelkovića v 85. minuti zaradi drugega dobljenega rumenega kartona, ko je grobo zaustavil Almira Tanjića, odigrala z desetimi igralci. To so Primorci kaznovali in tri minute pred koncem srečanja je za končni izid 5:1 zadel še Saša Aleksander Živec.

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev:Primorje - Olimpija
    Oglejte si izjave s tekme 7. kroga Primorje - Olimpija.

DELI NA