Petarda knapov

Rudar je v tekmi 29. kroga Prve lige v Kranju premagal Triglav s 5:1 (2:0).

Nogometaši Triglava so na zadnjih dveh gostovanjih s štirimi osvojenimi točkami pokazali, da v boju za obstanek še niso vrgli puške v koruzo. Nafti so se približali na vsega štiri točke, z zmago proti Velenjčanom pa bi lahko zaostanek še zmanjšali. A tega koraka jim ni uspelo napraviti, usoden za njih je bil predvsem konec prvega polčasa, ko so prejeli dva gola.

Že takrat je bilo jasno, da bodo težko prišli do vsaj točke, medsebojne tekme namreč kažejo na to, da so knapi za njih izrazito neugoden tekmec. Doslej so jih v premagali le dvakrat, v obračunih sezone so na prvi tekmi v Kranju iztržili remi, v treh tekmah pa niso dosegli niti gola. Tokrat častnega so, toda tekmec je pred tem v drugem delu še tri, tako da jim je prizadejal boleč poraz.

Vse napore domačih na začetku tekme, na katerem je bila igra enakovredna, potekala pa je v glavnem med obema kazenskima prostoroma s polpriložnostmi na obeh straneh, je izničil zaključek prvega dela. Da se jim slabo piše je napovedala akcija Nikole Tolimirja, ki je v 30. minuti že preigral vratarja, a mu je v odločilnem trenutku žoga ušla.

Osem minut pozneje pa je bil Leon Črnčič bolj zbran, potem ko je njegovo glavo s prostega strela natančno našel Damjan Trifković. A to do odhoda v slačilnice še ni bilo vse. V 43. minuti so Velenjčani izpeljali lepo akcijo, Trifković je v kazenskem prostoru med nogama prepustil žogo Rusminu Dediću, ki jo je poslal pod prečko.

Strel Anžeta Jelarja po uvodnem sodnikovem žvižgu drugega dela je napovedal napadalnejši Triglav, ki pa so ga tekmeci hitro postavili na realna tla, po samostojnem prodoru je namreč v 62. minuti izid povišal Denis Klinar. Le tri minute pozneje je svoj drugi gol na tekmi dosegel še Črnčič, ki je po strelu Klinarja odbito žogo vratarja Žana Pelka spravil za golovo črto.

S tem je bilo jasno, da bodo vse tri točke osvojili Velenjčani, ki so zmago še potrdili, v 68. minuti je enajstmetrovko uspešno izvedel Luka Žinko. Hud poraz je nato v 83. minuti s strelom z glavo ublažil Jelar, ki je izkoristil podajo Alena Krcića.

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Kranja, s tekme 29. kroga Prve lige Triglav - Rudar.















DELI NA