Petarda v Celju
CM Celje je v 31. krogu Prve lige premagalo Interblock s 5:1 (2:1).

Celjani so se s tretjo zaporedno zmago točkovno izenačili z lendavsko Nafto, ki je na tretjem mestu. Domačini so bili vso tekmo boljši od golobradih Ljubljančanov, tako da je njihova zmaga povsem zaslužena.

Interblock pa je v mestu ob Savinji vpisal tretji zaporedni poraz, tako da ima pet tekem pred koncem sezone pred zadnjo Dravo pet točk prednosti.

Domačini so tekmo proti Interblocku odigrali precej oslabljeni. Manjkali so Mario Močič, Danijel Brezič, Aleš Kačičnik in Rajko Rep, pri gostih pa sta manjkala kaznovana Lucas Horvat in Matic Fink. Kljub številnim odsotnim pa so bili domačini boljši tekmec.

Takoj so začeli nizati priložnosti, prvo so imeli v 13. minuti, ko se je Domagoj Duspara sam znašel pred Ažbetom Jugom, a zgrešil cilj. Dve minuti pozneje je žogo mimo gola poslal še Roman Bezjak (neuspešen je bil tudi 42. in 44. minuti), v 17. minuti pa so domači povedli.

Aleksander Zukić je v svojem kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Roka Štrausa, tako da je glavni sodnik Jože Vehar pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Anej Lovrečič. Tudi po zadetku so bili boljši gostitelji, toda v 38. minuti je sledilo malce presenetljivo izenačenje.

Robert Berić je bil namreč po hudi napaki domače obrambe natančen s strelom z roba kazenskega prostora. Ob koncu polčasa pa je najprej na drugi strani nevarno meril Alen Romih, a se je izkazal Jug, nato pa je Alen Jogan s prekrškom nad Dejanom Purišičem zakrivil novo enajstmetrovko. Znova je bil z bele točke natančen Lovrečič.

Tudi v drugem polčasu je bilo razmerje moči na zelenici podobno kot v prvem. Celjani so imeli pobudo, pritiskali, ljubljansko moštvo pa je moči trošilo bolj ali manj za obrambne naloge. V 65. minuti je gostujočo obrambo dodobra "premešal" Rok Štraus, ki je preigraval po levi strani, nato pa z natančnim strelom odločil tekmo.

Po tem zadetku se je igra malce umirila, to pa ni ustavilo Slaviše Dvorančiča, da ne bi v 80. in 84. minuti s četrtim in petim celjskim golom postavil še pike na i zanesljivi zmagi.

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Celje - I'block
     Oglejte si izjave po tekmi 31. kroga Prve lige CM Celje - Interblock.

DELI NA