Petarda v Celju
CM Celje je v 3. krogu Prve lige na domačem igrišču premagalo velenjski Rudar s 5:1 (2:0).

Sosedski dvoboj se je končal s prvim zmagoslavjem celjskih nogometašev v državnem prvenstvu. Gostitelji, ki so pred dnevi v prijateljskem obračunu ukanili tudi špansko Valencio, so bili večji del absolutni gospodarji domačega igrišča, gosti iz Šaleške doline pa so doživeli prvi poraz v sezoni 2010/11.

Obračun se je začel z minuto molka v spomin na nekdanjega celjskega nogometaša Ernesta Letnerja. Gostitelji so takoj prevzeli pobudo na igrišču, v vodstvo pa so prišli že v šesti minuti, ko se je Gorazd Zajc po natančni globinski podaji znašel v lepi priložnosti in z rutinskim strelom ukanil gostujočega vratarja Bobana Savića.

V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskim prostoroma, nekaj več pobude pa je bilo na strani Velenjčanov. Ti so v 16. minuti - po nerodnem posredovanju domačega vratarja Amela Mujčinoviča na strel Roka Kronovetra - skorajda izenačili, v 24. minuti pa so že zaostajali z 0:2.

Domači nogometaš Mario Močič je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je na nedovoljen način zaustavil Savić, Mujakovič pa je z natančnim izvajanjem kazenskega strela v levi spodnji kot povišal na 2:0.

Velenjčani so si najlepšo priložnost za znižanje izida priigrali v 32. minuti, ko se je po predložku Kronovetra z leve strani v lepi priložnosti znašel Čeh František Metelka, njegov strel z glavo pa je bil premalo natančen. V končnici prvega polčasa so dvakrat nevarno zagrozili Celjani, poskusa Saše Bakariča in Romana Bezjaka pa nista obrodila sadov.

Gostujoči trener Borut Prašnikar je v slačilnici očitno izrekel nekaj krepkih na račun igre svojih varovancev, ki so v začetku drugega polčasa prevzeli pobudo, navzlic temu pa so gostitelji v 55. minuti povedli s 3:0.

Tokratni "rabelj" gostov je bil Roman Bezjak, ki je po globinski podaji Močiča z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zadel desni kot velenjskih vrat. Celjani so bili le šest minut kasneje na pragu četrtega gola, strel Gorazda Zajca pa je švignil mimo desne vratnice. Isti igralec se je v 66. minuti znašel v lepi priložnosti, z lepim posredovanjem pa se je izkazal Savić.

V 69. minuti je na Velenjčane vendarle "posijalo sonce", saj je Kronaveter izkoristil lepo podajo Uroša Koruna in znižal na 1:3, še večji zagon pa so dobili v 72. minuti, ko je Mujakovič prejel drugi rumeni karton in predčasno končal tekmo.

Navkljub terenski premoči in pobudi na igrišču pa so v sami končnici tekme prejeli še dva gola, oba pa jim je v obdobju od 83. do 85. minute zabil "rezervist" Rajko Rep, ki je le nekaj minut pred tem vstopil v igro.

CM Celje se bo v naslednjem krogu v gosteh pomeril s Hit Gorico, Rudar pa bo na domačem igrišču gostil Luko Koper. Obe tekmi bosta v soboto, 7. avgusta.

SORODNE NOVICE

  • 01.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Rudar
    Oglejte si izjave po tekmi 3. kroga Prve lige CM Celje - Rudar.

DELI NA