Petarda v Domžalah
Domžale so v 18. krogu Prve lige izgubile proti CM Celju z 1:5 (1:0).

Celjani, ki so v zadnjih štirih krogih nabrali le tri točke, so danes v Domžalah po zaslugi drugega polčasa prišli do sedme zmage v prvenstvu in se točkovno izenačili s četrtim Mariborom. Domžalčani so sicer prvi zadeli, a nato v drugem polčasu popustili, ostali tudi brez vratarja Vidmarja, kar so znali Celjani še kako izkoristiti.

Celjski nogometaši so odločno začeli tekmo in že v prvih petih minutah zapravili tri lepe priložnosti. Že v prvi je Duspara streljal z roba kazenskega prostora naravnost v Vidmarja, minuto pozneje se je sam pred domžalskim vratarjem znašel Dvorančić, a je bil Vidmar spet uspešnejši, v peti minuti pa je z roba kazenskega prostora Lovrečič
zgrešil cilj.

Po teh zapravljenih priložnostih so se Domžalčani pobrali in vzpostavili ravnotežje, v 30. minuti pa tudi povedli. Juninho je namreč zadel z močnim strelom z 20 metrov. Domačini bi štiri minute pozneje lahko povišali vodstvo, ko so z natančnimi podajami izigrali gostujočo obrambo. Na 14 metrih se je sam znašel Krcić, ki je že premagal Mujčinovića, vendar mu je zadetek preprečila vratnica.

Drugi polčas so Domžalčani začeli z novo priložnostjo, z glavo je poskusil Perme, Mujčinović pa je izvrstno posredoval. V 50. minuti so se gosti veselili izenačenja. Lovrečič je izvedel prosti strel z leve strani, v kazenskem prostoru pa se je najbolje znašel Andjelković in kljub posredovanju Elsnerja izenačil. Dvorančić je imel deset minut pozneje tudi priložnost za vodstvo, vendar je z glavo meril previsoko.

Zato pa je bil natančnejši v 64. minuti. Rep je povsem sam pritekel v kazenski prostor in podal v sredino do Dvorančića, ki mu iz bližine ni bilo težko zatresti mreže. V teh trenutkih je bila domžalska obramba zelo prepustna, kar bi z malce boljšim poskusom v 67. minuti lahko unovčil še Lovrečič.

Tekma je bila dokončno odločena v 76. minuti. Domači vratar Vidmar je v kazenskem prostoru podrl Repa in zakrivil enajstmetrovko, ob tem pa si prislužil še rdeč karton. Ker pri Domžalah niso imeli več možnosti menjave, je v vrata stopil Kovjenić, Lovrečič pa ga je z bele točke zanesljivo ugnal. Do konca tekme so Celjani še izkoristili dejstvo, da Domžale niso imele pravega vratarja. Tako je za 4:1 zadel Bezjak v 81. minuti, za 5:1 pa Duspara v 90.

SORODNE NOVICE

DELI NA