Petarda v Kranju
Triglav Gorenjska je v 9. krogu Prve lige na domačem igrišču izgubil proti Olimpiji z 0:5 (0:2).

Sončna nedelja ter nasprotnik zvenečega imena sta na tribune kranjskega športnega centra privabila - za to sezono - rekordno število gledalcev.

Rekordno število je bilo tudi varnostnikov in policistov, ki pa so bili brez pravega dela, saj članov navijaške skupine "Green Dragons" ni bilo na tekmo, vsaj v bojni opremi ne.

Kljub temu je bilo na tribuni kar nekaj pristašev zelenih, kar je postalo očitno, ko so začeli padati zadetki, na koncu pa so videli prvo zmago svojih ljubljencev v državnem prvenstvu v sezoni 2010/11.

Čeprav je prva akcija pripadla Ljubljančanom, na začetku ni kazalo na polom domačih. Ko je domači vratar Miha Gracar v šesti minuti ubranil strel Toma Šokote, so pobudo namreč prevzeli domači. Ljubljanski čuvaj mreže Damir Botonjič si je tako kar dvakrat ogrel dlani, najprej po močnem strelu Dejana Burgarja z desne strani, nato pa še po "projektilu" Jalna Pokorna s kakih dvajsetih metrov.

Prevlado Olimpije je napovedal prodorni Davor Škerjanc, ki je v 19. minuti poslal predložek pred kranjski gol. Žoga je presenetila domačega vratarja, nato pa zletela za las mimo desne vratnice njegovih vrat. Že minuto kasneje so se gostje prvič veselili. Znova je po desnem boku ušel Škerjanc, njegova podaja je "iskala" pokritega Šokoto, v mrežo pa jo je zabil Adnan Bešić, ki se je prikradel za hrbet kranjski obrambi.

Za najlepšo potezo srečanja je v naslednjem napadu poskrbel Hrvat Šokota. Trije Ljubljančani so krenili v protinapad proti trem domačim branilcem. Šokota je sprejel žogo nekje na polovici igrišča in na robu kazenskega prostora preigral svojega branilca. Vratar Gracer mu je stekel nasproti, kar je izkušeni napadalec opazil in žogo prefinjeno poslal čez njega v prazen gol. Le dve minuti po golu je Šokota zadel še vratnico.

Konec prvega polčasa sta moštvi preživeli pred golom Olimpije. Najprej je strel Dragana Ovčine zletel mimo vrat, nato pa se je dvakrat ob prostih strelih Bernarda Stjepanovića izkazal še Botonjič.

V drugem polčasu so se domači trudili, da bi zabili vsaj tolažilni zadetek in pozabili na obrambo. Olimpiji je imela tako odprto pot do visoke zmage. Že v prvem resnem napadu je Erik Salkić z leve strani žogo lepo poslal preko slabo postavljenega Gracarja za 3:0. Dodatne težave za domače moštvo je pomenila izključitev Damirja Marijana, ki je v 60. minuti z grobim prekrškom pokosil Bobana Jovića in si po petnajstih minutah igre že prislužil pot v slačilnico.

Številčno prednost so Ljubljančani hitro izkoristili. Škerjanc se je v 64. minuti znašel sam pred Gracerjem in ga lepo obšel. Domači vratar ga je potegnil za dres in jo odnesel z milostnim rumenim kartonom. Seveda so gostje dobili tudi najstrožjo kazen, ki jo je izvajal Zoran Zeljković. Njegov strel z bele točke je Gracar odbil v vratnico, od katere se je žoga znova odbila pred Zelkovića, ki je bil v drugo natančnejši.

Svoj zadnji zadetek so Ljubljančani dosegli po nezbranosti kranjskih strelcev. Najprej je namreč Ovčina lepo prodrl pred vrata gostujočega moštva, našel prostega Stjepanoviča, ki pa je streljal slabo in Botonjič je njegov strel ubranil. Sledila je podaja na nasprotno polovico, kjer sta bila vsaj dva Ljubljančana po mnenju mnogih prehitra in v nedovoljenem položaju, a stranski sodnik tega ni videl. Petardo je Triglavu na koncu pritisnil Enes Rujović.

SORODNE NOVICE

  • 19.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Olimpija
    Oglejte si izjave po tekmi 9. kroga Triglav Gorenjska - Olimpija.

DELI NA