Petarda v Šiški
Olimpija je 29. krogu Prve lige doma premagala HIT Gorico s 5:0 (2:0).

Olimpija je po devetih sušnih tekmah vendarle zmagala, s tem pa si vsaj za nekaj časa zagotovila mir v slačilnici.

Ljubljančani so točke nujno potrebovali, saj so po zadnjih neuspehih (v spomladanskem delu so osvojili vsega tri točke in so bili še brez zmage) "zaplavali v nemirne vode", bržkone pa je več kot prepričljiva zmaga za nekaj časa podaljšala delovno razmerje ljubljanskemu trenerju Robertu Pevniku, ki je pred tekmo napovedal, da se bo ob morebitnem neuspehu proti Goričanom sam poslovil.

Ekipi sta se v tekmo podali z različnima popotnicama. Primorci so med tednom na istem stadionu s 5:0 ugnali drugi ljubljanski klub Interblock, Olimpija pa je nesrečno izgubila proti Kopru v Novi Gorici. Prav igra proti vodilnim na prvenstveni razpredelnici pa je pokazala napredek, ki ga je morala potrditi proti Novogoričanom.

Tradicija je bila sicer na strani gostov, prav tako so rezultati v spomladanskem delu prvenstva v vlogo favorita postavljali Vrtnice.

A motivirani Ljubljančani se niso menili ne za eno ne za drugo, z motivirano in všečno igro so nadigrali tekmece, glede na priložnosti pa bi lahko bila njihova zmaga še izdatnejša. Med drugim so že na drugi tekmi zapored zgrešili najstrožjo kazen, pri izidu 2:0 je vratnico zadel Agim Ibraimi. Na drugi strani so imeli Novogoričani, ki so od 51. minute igrali z igralcem manj, veliko smole, saj je Enes Demirović dvakrat zadel okvir vrat, podobno se je v zadnjem delu tekme zgodilo Dinu Martinoviću.

Tako Ljubljančani kot Novogoričani so tekmo začeli z željo po napadih. Pri tem so bili domači nekoliko bolj izraziti, izvedli so nekaj obetavnih akcij, v 17. minuti pa tudi zadeli v polno. Po prekinitvi se je v gneči v kazenskem prodoru najbolje znašel veteran Miha Šporar, ki je s hrbtom obrnjen proti golu z glavo poslal žogo v mrežo.

Sledilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh, za domače je najlepšo zapravil Ibraimi, ki se je sam znašel pred vratarjem Vasjo Simčičem, vendar streljal čez gol, pri Novogoričanih pa je Demirović iz prostega strela zadel vratnico. Izid se je vendarle spremenil v 37. minuti, ko je razigrani Enes Rujovič z leve strani poslal podajo v kazenski prostor, v katerem se je spretno znašel Luka Prašnikar.

Drugi polčas so nevarneje začeli gosti, Demirović je poskusil z močnim strelom, a domačega vratarja Jana Oblaka je takrat rešila prečka. V 51. minuti pa je Gregor Balažic v kazenskem prostoru storil prekršek, sodnik je pokazal na belo točko, goriškemu branilcu pa pot v slačilnico.

Enajstmetrovko je Ibraimi zapravil, kar pa številčno močnejših Ljubljančanov ni spravilo s tira. Še naprej so ogrožali vrata Simčiča in dosegli še tri gole. Davor Škerjanc in Ibraimi sta zadela iz samostojnega prodora, še posebno lep pa je bil zadetek Rujovića, ki se je po pritisku Goričanov (zapravili so nekaj priložnosti) odločil za strel z 18 metrov.

SORODNE NOVICE

DELI NA