Petarda v Stožicah
Olimpija je  v 34. krogu Prve lige premagala ajdovsko Primorje s 5:0 (4:0).

Zeleno-beli so se po porazu proti Kopru v prejšnjem krogu tokrat znesli nad Ajdovci, ki so dokončno obstali na zadnjem mestu in se selijo (najmanj) v drugo ligo.

Na drugi strani Olimpija lovi tretje mesto, ki ji s Koprom za zdaj uhaja za dve točki.

Ljubljančani so tekmo hitro začeli obračati na svojo stran. Že v šesti minuti je namreč po kotu zadel Adnan Bešić, ki je žogo z nogo preusmeril v ajdovsko mrežo. Premoč Olimpije je bila očitna, znova pa so jo domači kronali v 23. minuti, ko je Dare Vršič našel Bešića, ki je bil sam pred vratarjem. Prvi strel mu je Domen Božjak obranil, v drugo pa je bil ljubljanski napadalec uspešen.

Pet minut pozneje je bilo že 3:0, ko je mrežo po samostojnem prodoru zatresel Vršič. Zmagovalec je bil dokončno odločen že v 32. minuti, ko se je z lepim strelom za 4:0 izkazal Anej Lovrečič. Gosti so edino priložnost zapravili v 45. minuti, ko je Damir Botonjić moral posredovati po dobrem strelu Saše Božičiča.

Glede na prikazano je pričakovana petarda v Stožicah odjeknila v 50. minuti, ko je lepo akcijo Alena Vučkića, Nika Omladiča in Zorana Zeljkovića učinkovito končal slednji. Po še nekaj poskusih domačih so Ajdovci v 66. minuti drugič na tekmi namučili Botonjića, takrat ga je preizkusil Saša Aleksander Živec.

Tudi v zaključku tekme so Ljubljančani imeli popoln nadzor nad dogajanjem, tu in tam še ogrozili Božjaka, si občasno ob zajetnem vodstvu privoščili kakšno nepazljivost, a je ostalo pri 5:0.

Olimpija bo v predzadnjem krogu gostovala v Domžalah, v zadnjem pa gostila Triglav, Primorje pa čakata še dvoboja z Mariborom doma in Celjem v gosteh.

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev:Olimpija - Primorje
    Oglejte si izjavi po tekmi 34. kroga Prve Lige Olimpija - Primorje.

DELI NA