Po 19. krogu PLNZS: Krog za sladokusce

V 19.krogu Prve lige NZS so ponovno na svoj račun prišli sicer maloštevilni gledalci. Ti so lahko med rekordnimi devetnajstimi zadetki prepoznali kopico atraktivnih zaključkov, ki ne bi pustili ravnodušnih niti najbolj zahtevnih nogometnih zanesenjakov.

Izrazito gostujočo soboto so otvorili Mariborčani s silovito zmago nad domačo Gorico. Mrežo slednje je načel bivši Goričan Cvijanović, ki je s prefinjenim občutkom za strel ponovno dokazal reprezentančni potencial. Prav nič mu ni ostal dolžan Matija Širok, saj je s spretnim preigravanjem in natančnim strelom pod prečko poskrbel za izenačeno nadaljevanje tekme, vsaj do 65. minute. Takrat so namreč gostje doživeli evropski preblisk in v pičlih treh minutah poskrbeli za prav toliko zadetkov. Zablestela sta Agim Ibraimi in Marcos Tavares, ki je v izdihljajih tekme s hattrickom dokončal uspešno generalko in poklonil šestorček domači ekipi.

Vzporedno z dvobojem državnih prvakov se je odvijala precej bolj izenačena tekma na Areni Petrol, kjer so Celjani gostili pogumni Triglav. Domačini so odločno krenili po težko pričakovano zmago in začetno premoč kronali z zadetkom Ivanoviča. Hladen tuš pa je prebudil moštvo Triglava, ki je začelo prevzemati pobudo. Rezultat je prišel na dan v 39. minuti, ko je fantastični Đurković v slogu največjih velemojstrov rutinirano lobal vratarja Kotnika. Vodilni na lestvici strelcev je v drugem polčasu udaril še enkrat in dokončno utišal nerazpoložene domačine. Prva gostujoča zmaga Kranjčanov bi lahko bila še izdatnejša, če bi Bubanja uspel realizirati vsaj eno od številnih priložnosti v zaključku obračuna.

Osrednjeslovenska pozornost je bila usmerjena v Stožice, kjer sta moči merila domača Olimpija in neugodne Domžale. Scenarij niti ni bil posebaj presenetljiv, če vemo, da so se letos vseh treh medsebojnih obračunov veselili gostje. Začetek tekme pa vseeno ni dajal slutiti na vnovično slavje Domžal, saj so domačini prevlado na igrišču realizirali z zadetkom Šporarja in kopico nevarnih kombinacij pred gostujočimi vrati. Pritisk Olimpije je uspel prekiniti šele Slobodan Vuk, ki je z močnim, natančnim strelom premagal Šeligo in med soigralce vrnil samozaupanje. V zaključku tekme je svoj delež pristavil še obetavni Vancaš Požeg in poskrbel za prvi domači poraz Olimpije pod vodstvom Andreja Razdrha.

Edini remi so gledalci videli v Kidričevem, kjer je že svoj deveti zadetek v sezoni dosegel Rober Kurež. Slednji je izkoristil eno redkih priložnosti domače ekipe in učinkovito spremenil dobro asistenco Reška v zadetek. Gostje so večji del tekme dominirali na igrišču, a jih je na trenutke v obup spravljal razpoloženi Murko. Vratar Aluminija je naposled le klonil, ko je v 75. minuti Pučko z nekaj sreče zabil svoj drugi zadetek v letošnji sezoni proti svojemu bivšemu klubu in Kopru zagotovil točko. Aluminij je prekinil serijo štirih zaporednih porazov, Koper pa ostaja neporažen že na šesti tekmi zapored.

V Murski Soboti so gledalci končno dočakali zmago svojega ljubljenega moštva. In to kakšno! Štirje zadetki v mreži Rudarja se ob kopici zapravljenih priložnosti zdijo celo sprejemljivi. Nabrano jezo je iz sebe stresel izjemni Bohar, ki je nezaustavljivo prodornost kronal z zadetkom, ob tem pa soigralcem pripravljal žoge na pladnju kot po tekočem traku. Blestela sta tudi Buzeti in Eterović, ki sta napovedala konec prekmurske krize ter začetek lova za ubežniki. Eden med njimi je velenjski Rudar, ki izdatne zmage v Novi Gorici tokrat ni uspel potrditi. Boleč in prepričljiv poraz z Muro bo skušal preboleti v zaostali tekmi 15. kroga v Kranju.

Tekst: NZS
Foto: Sportida.com


SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA